3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Sağlık çalışanlarından yürüyüş

Sağlık çalışanları işten çıkarmaları protesto etmek için yürüyüş düzenledi. 

Sendikal özgürlük isteyen sağlık çalışanları 29 Kasım'da Ankara'da düzenlenecek miting için otobüslerle yola çıktı. 

Türk Tabipler Birliği, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu ile Sağlık ve Sosyal Hizmet Sendikası üyesi yaklaşık 200 kişi, Çaba Kızılay Kan Merkezi önünde toplandı. "Herkese sağlık, güvenli gelecek", "İşten çıkarılanlar geri alınsın" şeklinde sloganların atıldığı eyleme Türk Tabipler Birliği Başkanı Gencay Gürsoy, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ve KESK Başkanı Sami Evren'de katıldı. Yapılan basın açıklamasında işten çıkarmaların yasaklanması, sağlık ocaklarının özelleştirilmesinden vazgeçilmesi ve çalışanlara sendikalaşma hakkı tanınması talep edildi. 

DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi ise yaptığı konuşmada, Kızılay Kan Merkezi'nde çalışan 16 kişinin çeşitli illere sürgün edildiğini ve işten çıkarıldıklarını iddia ederek, 29 Kasım'da Ankara'da taleplerini yüzlerce kişi ile birlikte haykıracaklarını söyledi. 

Grup daha sona Millet Caddesi üzerinden sloganlar eşliğinde Aksaray Metro İstasyonu'na kadar yürüdü. Yürüyüşün sonunda yapılan basın açıklamasının ardından eyleme katılanlar otobüslerle Ankara'ya hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Kasım 2008 Çarşamba 17:46:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?