30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sağlık işçilerinden eylem

Tez-Koop İş Sendikası'na üye sağlık işçileri, "insanca yaşanacak ücret zammı" istediklerini belirterek, bir saatlik iş bırakma eylemi yaptı.


Sağlık işçilerinden oluşan yaklaşık 100 kişilik grup, işbaşı yapmadan saat 07.30'da İstanbul Tıp Fakültesi Monoblok önünde buluştu. Eylem yapan işçiler, çalışmama hakkını kullandıklarını belirtti. "Yaşasın sınıf dayanışmamız" şeklinde sloganlar atan grup adına konuşan bir sağlık işçisi, maaşlarına 9 aydır bir düzenleme getirilmediğini öne sürerek, "İnsanca yaşayacak ücret zammı istiyoruz. Hükümetin komik zam talebine hayır demek ve insanca yaşanacak ücret talep etmek amacıyla bir saatlik çalışmama
hakkımızı kullanıyoruz. Hükümet, işçinin eline geçen her kuruştan SSK primi kesmekte, yüksek vergi kesintileri nedeniyle maaşlarımız kuşa dönmektedir. Bu koşullarda hükümetin zam teklifini kabul etmemiz mümkün değildir" dedi.
Sağlık işçileri, açıklamanın ardından bir saatlik eylemi tamamlayarak, saat 09.00'dan itibaren işbaşı yapmak üzere işyerlerine döndü.

iha
Yayın Tarihi : 7 Temmuz 2009 Salı 11:27:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?