2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Sağlık personeli Darülaceze'de buluştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kayışdağı Darülaceze Müdürlüğü, İstanbul’un önde gelen hastanelerinin yönetim kadrolarında yer alan uzmanları misafir etti.

Kayışdağı Darülaceze Tesislerinde düzenlenen kahvaltılı toplantıya katılan hastane yöneticilerine Darülaceze’deki işleyiş hakkında bilgi verilirken, aynı zamanda görüş alışverişinde de bulunuldu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde çalışmalarını sürdüren Kayışdağı Darülaceze tesislerinde kurum idarecileriyle İstanbul’un önde gelen hastanelerinin yöneticileri bir araya geldi. Darülaceze konferans salonunda katılımcılara; Darülaceze tanıtım filmi, düzenlenen etkinlikler ve kurumsal işleyişin anlatıldığı sinevizyon gösterimi yapıldı. Sinevizyon gösteriminin ardından katılımcılara Darülaceze sakinlerinin yaşadığı sağlık sorunları ve çözüm yollarıyla ilgili bilgi de verildi. Darülaceze yöneticileriyle birlikte yapılan toplantının ardından kurum gezisi de yapan sağlık profesyonelleri yatağa bağımlı olarak yaşamını sürdüren Darülaceze sakinlerinin kaldığı Huzur Sitesi’ni ziyaret etti.

Ziyaretin sonunda Darülaceze sakinlerinin hastanelere sevklerinde ve tedavi süreçlerinde yapılan işlemlerde ellerinden gelen kolaylıkları sağladıklarını dile getiren başhekimler karşılıklı iş birliğinin başlatıldığından dolayı da memnun olduklarını belirtti.

İstanbul Darülaceze Müdürü Tayfun Karali ise yaptığı açıklamada Kayışdağı Darülaceze tesislerinde 684 yaşlı vatandaşın hayatını sürdürdüğünü ve bu kişilerin yaş ortalamasının 68 olduğuna dikkat çekti. Yaş ortalamasına paralel olarak kurumda sağlık sorunu yaşayan birey sayısının da oldukça yüksek olduğunu sözlerine ekleyen Karali, Darülaceze sakinlerinin sevk ve tedavi süreçlerinde kendilerine yardımcı olan hastane yöneticilerine teşekkür ettiğini belirtti.

Sabah 09.30 da başlayan kahvaltıya Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Başhekimi Doç. Dr. Medaim Yanık ve Başhekim Yrd. Erhan Kurt, GATA Haydarpaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Acil Servis Şefi Albay Murat Kalemoğlu, Haydarpaşa Numune Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Özertürk, Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nden Dr. Saim Zoralioğlu ve Dr. Turgay Bilge, Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Üsküdar Devlet Hastanesi’nden Uzm. Dr. Tuncay Palteki, Zeynep Kamil Kadın ve Çocuk Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Ayşenur Celayir katıldı. 


Kenthaber
Yayın Tarihi : 31 Ağustos 2006 Perşembe 11:22:14
Güncelleme :31 Ağustos 2006 Perşembe 11:26:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?