30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Sahibinden Genç Fikirler'

Anadolu Hayat Emeklilik tarafından  Bu yıl ilki düzenlenen Sahibinden Genç Fikirler yarışmasında kazananların İstanbul Marmara Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri olduğu bildirildi.


Anadolu Hayat Emeklilik tarafından Türkiye'deki tüm üniversitelerin Sigortacılık, Bankacılık ve Sigortacılık, Aktüerya, Aktüerya Bilimleri, Sigortacılık ve Risk Yönetimi bölümlerinde okuyan öğrencilere yönelik bu yıl ilk kez düzenlenen Sahibinden Genç Fikirler yarışmasının kazananları belli oldu. Sigortacılık alanında okuyan üniversite ve yüksek okul öğrencilerini mesleklerine hazırlamak, araştırmaya yöneltmek ve yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla, "Bireysel Emeklilik" ve "Hayat Sigortacılığı" kategorilerinde yapılan yarışmada ipi göğüsleyenler, İstanbul Marmara Üniversitesi ve Sivas Cumhuriyet Üniversitesi öğrencileri oldu. Yarışmaya Türkiye'nin dört bir yanından, toplam 66 proje katıldı. Başvuran projeler arasından ise 18'i ödüle layık görüldü.


Açıklamaya göre, jüri üyeliğini Milliyet Gazetesi Finans Editörü Ayfer Yıldız, Para Dergisi Editörü Barış Bekar, Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İdil Özlem Koç, İstanbul Üniversitesi Sigortacılık Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Neşe Çapraz ve Anadolu Hayat Emeklilik Ar-Ge Müdürü Nilgün Kılıçuzar'ın yaptığı yarışmada, uygulanabilir bir proje belirleyemeyen jüri, 10 bin TL. değerindeki para ödülünü, puan barajını geçen toplam 18 projeye dağıttı.


Değerlendirmede en yüksek puanı alan Marmara Üniversitesi Bankacılık ve Sigortacılık Yüksekokulu Aktüerya Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Sezen Çetintaş "UNİ-BES" ve Cumhuriyet Üniversitesi Cumhuriyet Meslek Yüksek Okulu Sigortacılık Bölümü 1'inci sınıf öğrencisi Aybüke Şahiner "Anadolu Hayat Emeklilikle Kesen Boşalmasın, Ayrıcalıklı Olmak Yaşasın" adlı projesiyle 1000'er Türk Liralık jüri özel ödülüne layık görüldü. Ayrıca 16 projeye 500'er TL.'lik özel teşvik ödülü verildi* Jüri özel ödülü ve teşvik ödülü
alan toplam 18 öğrenci, okuduğu üniversitenin kütüphanesine Anadolu Hayat Emeklilik tarafından hediye edilecek birer kitap seti kazandırdı

İha
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2009 Çarşamba 12:37:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?