6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Şahin: Deli saçması

TBMM BAŞKANI ŞAHİN'DEN BDP'Lİ KARABAŞ'A TEPKİ:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Mehmet Ali Şahin, "Bu politikalar sürerse Kürt halkı yemin ediyorum sadece gerilla mücadelesiyle kalmayacak yaşamı cehenneme çevirecek" diyen BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş'a tepki gösterdi.

Şahin, "Deli saçması, ciddiye almıyorum. Bir milletvekilinin ağzından böyle bir şey çıkıyorsa, bunun sonuçlarına katlanması gerekir" dedi.
 

Dolmabahçe Sarayı'nda düzenlenen "TBMM 90. Yılda 90 Belge" sergisine katılan Meclis Başkanı Mehmet Ali Şahin, basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Şahin, BDP Bitlis Milletvekili Nezir Karabaş'ın "Bu politikalar sürerse Kürt halkı yemin ediyorum sadece gerilla mücadelesiyle kalmayacak yaşamı cehenneme çevirecek" sözlerine sert tepki gösterdi. Karabaş'ın sözlerini "deli saçması" olarak nitelendiren Şahin, "Milletvekili sıfatını taşıyan bir kişinin ağzından çıkmaması gereken şeyler. Deli saçması, ciddiye almıyorum. Bir milletvekilinin ağzından böyle bir şey çıkıyorsa, bunun sonuçlarına katlanması gerekir. Cumhuriyet savcıları o sözün yasalar karşısında ne anlama geldiğini değerlendireceklerdir. Meclisin bu konuşmayla ilgili bir yaptırımı yok. Ancak o söz Türk Ceza Yasası'nın bazı maddelerine göre suç olmuş olabilir. Ben savcı değilim, böyle bir ye diyemem. Ama bazı maddeleri ihlal etmiş olabilir. Konu tamamen cumhuriyet savcılarının alanına giriyor" diye konuştu.

Şahin, referandumla ilgili kendisine yöneltilen bir soru üzerine de, "12 Eylül 2010'da milletin önüne sandık konacak" dedi.

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'ın Muğla'da yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamaların sorulması üzerine Şahin, "Türkiye güçlü bir ülke. Türkiye'yi sevmeyenler bölgesinde ve dünyada etkin konuma gelmesinden rahatsız olanlar olacaktır. Türkiye'nin başını ağrıtıcı bir takım eylem hazırlığında olabilir. Belki Arınç bunları kastetmiştir. Türkiye'nin güvenlik güçleri ve Türkiye her türlü eylemi püskürtecek güçtedir. Vatandaşlarımız herhangi bir tedirginliğe düşmesinler" şeklinde konuştu.

Şahin, şampiyonluk maçlarıyla ilgili sorular üzerine de, "Fenerbahçe maçına gideceğim. Ben Galatasaraylıyım ama şampiyonluğun belli olacağı maçı izlemek isterim. İki ihtimal var ama Fenerbahçe bir adım önde gibi gözüküyor" dedi. "Kim olsun istersiniz?" sorusuna ise Şahin, "Ben bu konuda hakkındaki fikrimi daha önce söylemiştim. Şimdi maça gideceğim. bana bir şey söyletmeyin" yanıtını verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2010 Pazar 16:33:02
Güncelleme :16 Mayıs 2010 Pazar 22:43:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?