7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Sahte diploma çetesine darbe

İstanbul Mali Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda, 500 ile 2 bin TL arasında değişen ücret karşılığında üniversite diplomasından doktor kimliğine kadar her türlü belgenin sahtesini yapan çete çökertildi.

Alınan bilgiye göre; benzer suçtan girdikleri cezaevinden 2 ay önce tahliye olan şebeke üyeleri, sahteciliği bırakmadı. Elebaşılığını Ö.Ş.'nin yaptığı şebeke, para karşılığında üniversite diplomasından doktor kimliğine kadar her türlü belgenin sahtesini yapmaya başladı. İki aylık bir çalışmanın ardından harekete geçen Mali Şube Müdürlüğü ekipleri, Ö.Ş. ve 6 adamını yakaladı.

Şahısların evlerinde yapılan aramalarda 18 adet değişik kurumlara ait mühür, kaşe, numaratör, 51 adet hologram, 640 adet boş motorlu araç trafik belgesi, 600 adet Ulaştırma Bakanlığı taşıt belgesi, 247 adet boş sahte nüfus cüzdanı, 144 adet boş sürücü belgesi, 120 adet boş ticari taşıt kullanım belgesi, 40 adet trafik sigorta pulu, 52 adet basımı tamamlanmış kesimi yapılmamış psiko teknik değerlendirme sertifikası, 30 adet sürücü psiko teknik belgesi, 54 tanesi üniversite olmak üzere toplam 120 adet boş sahte diploma, sigorta poliçeleri, kurs bitirme sertifikaları, ustalık belgeleri, aralarında doktor kimliğinin de bulunduğu çeşitli mesleklere ait kimlik kartları, kağıt kesme makinesi, bilgisayar, ve yazıcılar ele geçirildi.

Yaklaşık 9 ay önce düzenlenen sahtecilik operasyonunda yakalanarak cezaevine konulan zanlıların, 2 ay önce tahliye oldukları belirlendi. Polis, şebekeden sahte belge alan kişilerin kimlikleri ve belgelerin KPSS başta olmak üzere herhangi bir sınavda kullanılıp kullanılmadığını belirlemeye çalışıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2010 Cuma 16:15:02
Güncelleme :31 Aralık 2010 Cuma 19:00:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?