30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sahte içki operasyonu: 39 gözaltı

İSTANBUL'DA SAHTE İÇKİ OPERASYONU: 39 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Yaklaşan yılbaşı dolayısıyla piyasaya sahte içki sürdüğü tespit edilen bir şebeke çökertildi. İstanbul'da 9 ayrı ilçede gerçekleştirilen operasyonlarda 39 kişi gözaltına alınırken, bin 578 adet sahte içki ele geçirildiği bildirildi. Şebekenin, Aksaray ve Laleli' de çeşitli oteller, eğlence merkezleri ve tekel bayilerine sahte içki temin ettikleri ortaya çıktı.

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, ''Halk sağlığını tehlikeye düşüren, sahte içki imal edip piyasaya satan'' kişilere yönelik 9 ayrı ilçede 54 adrese eş zamanlı operasyon düzenlendiği bildirildi. Operasyonda 39 kişi gözaltına alındı. Şahısların evlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda bin 578 adet piyasaya sürülmeye hazır sahte içki, bin 70 adet içki bandrolleri, 20 bin adet değişik içkilere ait etiketler, 4 bin adet boş değişik içki şişeleri, bin 250 adet içki

kapağı 33 adet değişik ebatlarda bidonlar içerisinde alkol renklendirici ve tatlandırıcı sıvı maddeler, bin adet 100 litrelik plastik tank bir adet şişe kapatma makinesi, 939 karton değişik markalarda kaçak sigara, 46 kutu kaçak puro, 864 adet kaçak kahve, bir adet sahte nüfuz cüzdanı, değişik firmalar adına düzenlenmiş faturalar ve 5 adet kaşe, 3 adet ihracat işlemlerinde kullanıldığı düşünülen yabancı menşeli sahte mühür ve bir adet hard disk ele geçirildi.

Geçtiğimiz ay aynı şebekeye yönelik operasyon düzenlendiğini hatırlatan yetkililer, şahısların yakalanmamak için üretimi imalathaneler yerine bu kez kendi evlerinde yaptıklarına dikkat çekti. Sahte içkilerin özellikle Aksaray ve Laleli'de yer alan çeşitli oteller, eğlence merkezleri ve şu ana kadar tespit edilen 21 ayrı tekel bayiinde piyasaya sürüldüğü belirtildi.

İSTANBUL'DA SAHTE İÇKİ OPERASYONU: 39 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İSTANBUL'DA SAHTE İÇKİ OPERASYONU: 39 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2009 Pazartesi 12:38:04
Güncelleme :28 Aralık 2009 Pazartesi 13:40:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?