2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Sahte içki operasyonu

Ümraniye'de deterjan ve sabun fabrikası adı altında sahte içki imal edilen fabrikaya yapılan baskında, değişik markalara ait bin şişe sahte cin ve votka ele geçirildi. Polis ekipleri, şahısların anason kokusunu bastırmak için fabrikanın içini sabunladıklarını ortaya çıkardı.
 
Bir ihbarı değerlendiren İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı polis ekipleri, Ümraniye Mustafa Kemal Mahallesi'nde deterjan ve sabun imal ediyoruz diyerek sahte içki imal edilen fabrikaya baskın yaptı. Baskında sahte içki imalathanesi didik didik arandı. Aramalarda değişik markalara ait bin şişe sahte cin ve votka ele geçirildi.
 
Kaçak içki imalathanesinde doldurulmaya hazır yüzlerce şişenin yanı sıra içki dolum tanklarıyla birlikte baskı makinesi ve 1 tane de teybe el konuldu.
 
Sahte içki üreticilerinin sabun ve deterjan imal ediyoruz diyerek, vatandaşı kandırdıkları ortaya çıktı. Mahalle sakinleri, fabrikanın kaçak içki imalathanesi olduğunu öğrendiklerinde çok şaşırdıklarını belirerek, "Sabun ve deterjan kokusu geliyordu. Biz bir keresinde sabun istediğimizde bize sabunun bittiğini diğer fabrikadan getireceklerini söylediler. Meğerse kaçak olarak içki üretiyorlarmış" dedi.
 
Polis ekipleri olaya karışan şahısların, kaçak imalathanedeki anason kokusunu bastırmak için imalathaneyi sürekli olarak sabunladıkları ortaya çıktı. Polis ekipleri, sahte içki üreten şahısları yakalamak için soruşturma başlattı.
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ekim 2006 Cuma 10:48:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?