30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sahte kimlik çetesi çökertildi

İstanbul'da yurt dışına çıkış yasağı bulunan kişilere sahte belge temin ettiği öne sürülen 8 kişilik şebeke, düzenlenen operasyonla çökertildi. Fizik mühendisi liderliğindeki şebekede bir de polis memuru bulunuyor.

İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bir şebekenin sahte evrak düzenleyerek yurt dışına insan kaçırdığını belirledi. Bunun üzerine başlatılan soruşturma kapsamında şebeke elemanları 8 ay boyunca yakın takibe alınarak, deşifre edildi. Liderliğini fizik mühendisi Hüseyin D. isimli şahsın yaptığı şebekenin, konsoloslukların vize vermek için istediği tüm belgelerin sahtelerini hazırladığı belirlendi.

Özellikle yurt dışına çıkış yasağı bulunan kişilere sahte evrak hazırlayan şebekenin, bu evrakları kimlik bilgilerine ulaştığı vatandaşların adına düzenledikleri tespit edildi. Operasyonda, uzun yıllar pasaport şubesinde çalıştıktan sonra başka bir birime atanan polis memuru Murat Y.'nin de şebeke ile birlikte çalıştığı ve yaptığı her işlem için şebekeden 3 bin lira aldığı belirlendi.

Mali polis, polis memuru Murat Y.'yi açığa aldıktan sonra operasyon için harekete geçti. İstanbul'da 12 ilçede 15 ayrı adrese baskın düzenleyen polis, Hüseyin D. ve Murat D.'nin de aralarında bulunduğu 11 kişiyi gözaltına aldı. Hüseyin D.'nin sahte evrakları, imalathaneye çevirdiği evinde hazırladığı belirlendi. Operasyonda çok sayıda sahte evrak ve belge ile bu sahte evrak ve belgelerin hazırlanmasında kullanılan malzemeler ele geçirildi.

Gözaltına alınan şüpheliler, Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü. Burada ifadeleri alınan şüphelilerden Hüseyin D.'nin fizik mühendisi olduğu belirlendi. Ele geçirilen belgeleri inceleyen polis, farklı şahıslara ait onlarca kimlik bilgisine ulaştı. Şebekenin yurt dışına çıkmak isteyen şahıslar için bu kimlik bilgilerini kullanarak sahte evrak hazırladığı belirlendi. Sadece fotoğrafını veren ve bir daha geri dönmemek üzere Fransa, Hollanda ve Almanya gibi AB ülkelerine gitmek isteyen kişilerden şebekenin 6 bin ila 8 bin euro arasında
para aldığı tespit edildi. Emniyetteki işlemleri tamamlanan Hüseyin D., Murat Y., R.K., K.B., M.Ş., İ.Y., İ.K. ve S.C., Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Nisan 2009 Pazartesi 14:19:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?