1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Sahte kimlikle adam kaçıracaklardı

Sahte binbaşı kimliği ile hapisten adam kaçırmak isteyen 'çete' çökertildi 

Bahçelievler ve Gaziosmanpaşa'da yapılan operasyonlarda sahte kimlik basan ve çok sayıda hırsızlık olayına karıştıkları öne sürülen çete çökertildi. Operasyonda çete liderinin de aralarında bulunduğu 9 kişi gözaltına alınırken, ele geçirilen malzemeler arasında, Akmerkez'de yaşanan hırsızlık olayının zanlısı olan ve şu an cezaevinde bulunan Yılmaz K.'nın kaçmasını sağlamak için hazırlandığı belirtilen Binbaşı kimliği dikkat çekti. Gözaltında bulunan zanlılar, işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi.



Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri Yenibosna, Bahçelievler ve Gaziosmanpaşa'da bir şebekeye yönelik operasyon düzenledi. Operasyonda çete lideri olduğu ileri sürülen Muharrem U.'nun da aralarında bulunduğu toplam 9 kişiyi gözaltına alındı. Baskında sahte evrak yapımında kullanılan pres makineleri, yazıcılar, sahte oto plakaları, kimlikler, sürücü belgeleri ve bir Binbaşı kimliği ele geçirildi. Zanlıların işyeri ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda aralarında Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ait bir kamyonetin de bulunduğu 5 otomobil ile 3 otomobile ait motor ve parçalar ele geçirildi.

Yapılan sorgulamada zanlıların suç dünyasındaki tanıdıklarına polise yakalanmamaları için kimlik düzenledikleri belirlendi. Şebekenin çaldıkları otomobilleri sahte evraklarla yeni bir otomobil gibi piyasaya sürdüğü bildirildi.

Ele geçirilen malzemeler içinde Ramazan Çakır adına düzenlenen sahte Binbaşı kimliği üzerinde, daha önce Akmerkez'de yaşanan hırsızlık olayının zanlısı olan ve halen askeri cezaevinde bulunan Yılmaz K.'nin fotoğrafının yeraldığı görüldü. Kimliğin, Yılmaz K.'nın cezaevinden kaçırılması için hazırlandığı ileri sürüldü. K.'nın yakalanmadan önce kimlik için görüştüğü ancak operasyon nedeniyle kendisine teslim edilemediği öne sürüldü.

Yılmaz K., 16 Ocak 2007 günü Akmerkez'in bodrum katındaki depolarından, lüks markalara ait 1 milyon YTL değerinde giyecek çalınması olayına karışmış ve soruşturma kapsamında hırsızlık zanlısı olarak tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde gözaltında bulunan 9 zanlı, işlemlerinin tamamlanmasının ardından "Cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak, oto hırsızlığı, çalıntı otomobillerin motor ve şase numaralarını değiştirerek change otomobil haline getirmek, çalıntı otomobili bilerek satın almak ve satmak suretiyhe haksız kazanç sağlamak" suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.


yapılan operasyonda her türlü sahte kimlik yapabilen ve bölgedeki oto hırsızlığı konusunda söz sahibi olduğu iddiasıyla yakalanan 9 kişi adliyeye sevk edildi. Şahıslarla birlikte ele geçirilen malzemeler arasında, Akmerkez'de yaşanan hırsızlık olayının zanlısı olan ve şu an cezaevinde bulunan Yılmaz K.'nın kaçmasını sağlamak için hazırlandığı belirtilen Binbaşı kimliği ele geçerildi.

zaman
Yayın Tarihi : 6 Mart 2007 Salı 18:11:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?