2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Sahte kredi kartı çetesi çökertildi

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından uzun süredir takip edilen bir kredi kartı şebekesine yönelik olarak düzenlenen "Çip" adı verilen operasyonda, yaklaşık 100 bin sahte kredi kartı yapıp piyasayı dolandıran 19 kişi yakalandı. 

Büyükçekmece, Bakırköy, Şişli, Ümraniye, Kadıköy ve İzmir'de eş zamanlı olarak yürütülen operasyonda, 2'si İstanbul Teknik Üniversitesi öğrencisi olmak üzere aralarından daha önceden de aynı suçtan sabıkaları bulunan şebeke liderleri, F.C, S.Ö. ve Z.U'nun da bulunduğu 19 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Şahısların yakalandığı evlerde yapılan aramalarda, bin 600 adet sahte kredi kartı, 1 adet verici özellikli micro kamera ve ATM'ye yerleştirilen düzenek, 6 adet encoder cihazı, 13 diz üstü bilgisayar, 2 kuru sıkı 1 pompalı olmak üzere 5 tabanca ve kredi kartı imalatında kullandıkları cihazlar ele geçirildi. 

Emniyet Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulamaları yapılan zanlılardan 5'nin daha önce de aynı suçtan emniyette kayıtları oldukları belirlendi. Soruşturmada şebek üyelerinin, banka ATM'lerine yerleştirdikleri kart kopyalayıcı ve şifre görüntüleyici düzenekleri aracılığıyla elde ettikleri kart bilgileriyle sahte kredi kartı yaptıkları tespit edildi. Şebekenin ayrıca bir başka yöntemi kullanarak, yasal olmayan yollardan elde ettikleri çok miktarda yerli ve yabancı banka müşterilerine ait kredi kartı manyetik şerit bilgilerini kullanarak bu bilgilere göre sahte kimlik ve kredi kartı yaptıkları belirlendi. 

Soruşturmada, Türkiye'de çökertilen kredi kartı şebekelerinin en büyüğü olan şebekenin şimdiye kadar 100 bin banka müşterisinin kredi kartı bilgilerini kopyalayarak piyasayı dolandırdıkları ortaya çıktı. 

Emniyetteki sorgulamaları tamamlanan 19 zanlı, Kadıköy Adliyesi'ne gönderildi.
.
Yayın Tarihi : 9 Haziran 2006 Cuma 12:57:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?