2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Sahte nüfus görevlilerine dikkat!

İstanbul Valiliği, vatandaşları, kendisini "Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi" görevlisi olarak tanıtan art niyetli kişilere karşı uyardı.
Valilik tarafından yapılan yazılı açıklamada, Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemi kapsamında Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) görevlilerince yapılan hane ziyaretlerinin sürdüğü belirtildi. 

Son günlerde, "hanelere kargo kuryesi tarafından Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünden gönderilmiş gibi gösterilerek sarı zarf içinde formlar bırakıldığı ve 10 YTL ücret alındığı" şeklinde ihbarlarda bulunulduğu dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi: 

"Daha önce Valilik web sayfasında bu olayla ilgili açıklama ve uyarılarda bulunulmuş, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğünün böyle bir çalışması olmadığı, kargo şirketinin gerçek olmadığı ve vatandaşlarımızın bu konularda dikkatli olması gerektiği bildirilmişti.
Tüm vatandaşlarımız evlerine gelen görevlilerin TÜİK personeli olup olmadığını öğrenmek için fotoğraflı, imzalı ve mühürlü kimlik kartlarını göstermelerini istemeli, yukarıda bahsedilen dolandırıcılık veya herhangi şüpheli bir durumla karşılaşmaları halinde ise en yakın emniyet birimine durumu bildirmeleri gerekmektedir."

AA
Yayın Tarihi : 22 Mayıs 2007 Salı 11:03:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?