4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Sahte para basan şebeke çökertildi

İstanbul polisinin bastıkları madeni paraları piyasaya süren şebekeye yönelik gerçekleştirdiği operasyonda 6 kişi yakalandı. 

Bazı şahısların sahte madeni 1 YTL bastıkları ve piyasaya sürdükleri bilgisini alan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, operasyon için düğmeye bastı. Hazırlıklarını tamamlayan güvenlik güçleri, 9 Haziran 2008'de Gaziosmanpaşa, Fatih ve Sarıyer'de belirlenen bazı işyeri ve ikamet adreslerine yaptıkları eş zamanlı operasyonlarda 6 kişiyi gözaltına alındı. 

Baskın yapılan adres ve işyerinde yapılan aramalarda, 8 bin 432 adet sahte madeni 1 YTL, 6 bin 500 adet madeni 1 YTL dış halkası, 5 bin 500 adet madeni 1 YTL basımında kullanılan sarı metal pul, 30 adet metal para kalıbı, 15 adet sahte 2'lik madeni euro, 13 adet 5'lik madeni İsviçre Frangı, 3 adet sahte 100 ve 3 adet sahte 50 YTL, 2 adet pres makinesi, 1 adet zımpara makinesi, 1 adet ''tambur'' tabir edilen çapak temizleme makinesi ele geçirildi. 

Daha önce yine sahte para basmak suçundan 2006'da tutuklanan ve yaklaşık 10.5 ay cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen H.O.A'nın tekrar sahte madeni para bastığı ortaya çıktı. 

Bunun üzerine yapılan incelemede, Gaziosmanpaşa'daki torna atölyesi olarak kullanılan iş yerinde madeni para basıldığını ve basılan sahte paraların simitçi, minibüs şoförleri, fırıncılar gibi madeni paraya ihtiyacı olan esnafla anlaşarak onlara verildiği belirlendi. 

Belirlenen adreslere yapılan operasyonlarda, yaklaşık 10 bin adet sahte madeni para ele geçirildiğini bildiren yetkililer, basılmaya hazır 20 bin YTL değerinde sahte madeni paranın bulunduğuna değindi. Bu kişilerin yaklaşık 500 bin YTL'lik sahte madeni paranın piyasa sürdüklerinin tahmin edildiği belirtilirken, gözaltındaki 6 kişi emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye gönderildi.

.
Yayın Tarihi : 12 Haziran 2008 Perşembe 14:40:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?