3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Sahte polis 'tecavüzcü' çıktı

Sahte polis kimliği göstererek 3 turiste tecavüz ettiği iddia edilen bir kişi yakalandı. Telsiz ve kuru sıkı tabanca taşıyarak turistlere tecavüz ettiği ileri sürülen Murat A.'nın (28) cinsel ilişkiye direnen turisti camdan sarkıtarak öldürmekle tehdit ettiği, komşusuna da tecavüz ettiği iddia ediliyor.

TURİSTLER POLİS ZANNETTİ

Fatih Asayiş Büro ekiplerini arayan bir ihbarcı Aksaray'da Çakırağa Mahallesi'nde bulunan bir adreste iki yabancı uyruklu kadının alıkonulduğu bilgisini verdi. Polis ihbarın ardından adrese gitti. Eve giden polisler 2 kadın ile karşılaştı. Evde mahsur kalan 2 kadın bir polisin kendilerini eve hapsettiğini ve silah zoruyla tecavüz ettiğini ileri sürdü. Zanlının biraz sonra eve geleceğini öğrenen polis kapıda beklemeye başladı.

SİLAH ZORUYLA TECAVÜZ ETTİ

Yaklaşık 2 saat apartmanın önünde bekleyen polis, eve girmek isteyen Murat A.'ı yakalayarak gözaltına aldı. Murat A.Türkmenistan uyruklu 2 kadın ile beraber Fatih Asayiş Büro'ya getirilerek sorgulandı. Murat A.'nın üzerinden sahte polis kimliği çıktı. Türkmenistan'dan ticaret yapmaya gelen Arzugül A. (33) ve Mihri K.(21) Murat A.'dan şikayetçi oldu. 2 turist kadın ifadesinde Murat A.'nın yolda geçerken kendilerini durdurduğunu polis kimliğini göstererek pasaport kontrolü yaptığını ve korkutarak bir adrese götürdüğünü söyledi. 3 gün evde alıkonulup silah zoruyla tecavüz edildiklerini anlatan 2 kadın bir ara evden kaçtıklarını ancak A.'nın kendilerini bularak tekrar aynı eve getirdiğini ve 10 gün daha alıkoyarak tecavüz ettiğini ileri sürdü.

KARŞI GELİNCE PENCEREDEN SARKITTI

Kurusıkı tabancayla defalarca silah zoruyla tecavüze maruz kaldığını ve dayak yediğini söyleyen Mihri K., Murat A.'ya bir süre direndiğini ancak zanlının kendisini dövdüğünü ilişkiye girmemekte direndiğinde ise kendisinin pencereden aşağı sarkıtarak öldürmekle tehdit ettiğini söyledi.

POLİSİM DİYEREK KOMŞUSUNA DA TECAVÜZ ETTİ

Akdağ'ın polis olmadığını öğrenen Rusya uyruklu Marinya M. (22) de polise gelerek şikayetçi oldu. Marinya M. Murat Akdağ'ın alt komşusu olduğunu ve kendisini polis olarak tanıtarak tecavüz ettiğini iddia etti. Murat A.'yı polis zannettiği için karakola giderek şikayetçi olmadığını söyledi. Fatih Asayiş Büro polisi tarafından sorgusu tamamlanan Murat Akdağ Fatih Adliyesi'ne gönderildi. Akdağ karakoldan çıkarken çekim yapan basın mensuplarından yüzünü gizlemeye çalıştı.

Milliyet
Yayın Tarihi : 7 Mayıs 2008 Çarşamba 13:26:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?