4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Sahte polislere suçüstü

VİZESİZ TURİSTLERE ŞANTAJ YAPTIKLARI ÖNE SÜRÜLEN SAHTE POLİSLERE SUÇÜSTÜ

İstanbul'da sahte polis kimlikleri ile vizesiz turistleri hedef aldıkları öne sürülen iki dolandırıcı Güven Timleri'nin operasyonu ile suçüstü yakalandı. Vizesiz turistlere sahte polis kimlikleri ile şantaj yaptıkları iddia edilen dolandırıcıların turistleri haraca bağladıkları ve cinsel ilişkiye girmeye zorladıkları öğrenildi.

İddialara göre, ''Abdulbaki K. ve Cebrail D. isimli iki dolandırıcı, Aksaray bölgesinde yoğunlukta olan Gürcü turistleri takibe alan iki dolandırıcı, vizesiz olduklarını tespit ettikleri turistlere şantaj yaparak haraca bağladı. Turistleri evlerine kadar takip eden dolandırıcılar, sahte polis kimliği ile pasaport ve vize kontrolü yaptı. Dolandırıcılar vizesi olmayan turistlerden para talep ederken, para vermemeleri halinde ise kendilerini rapor ederek sınırdışı yapılmalarını sağlayacaklarını söyleyerek tehdit etti. Bu yöntemle turistleri haraca bağlayan iki dolandırıcı, A Bölgesi Güven Timleri Müdürlüğü ekiplerinin operasyonu ile suçüstü yakalandı.

Yaklaşık 3 aydır iki dolandırıcıyı takip eden güven timleri, vizesiz turistlerin şikayetçi olmaması nedeniyle harekete geçemiyordu. Ancak dolandırıcılara para vermekten bunalan bir turistin şikayetçi olmasıyla birlikte harekete gecen güven timleri, dolandırıcıları gözaltına aldı. Bu arada yapılan soruşturma kapsamında sahte polis kimlikli dolandırıcıların, bayan turistleri de cinsel ilişkiye girmeye zorladıkları öğrenildi. Şantajla turistlerin ırzına gecen zanlıların benzer suçtan birçok sabıkası olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2011 Pazartesi 03:54:05
Güncelleme :9 Mayıs 2011 Pazartesi 13:08:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?