2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Sahte SSK müfettişleri yakalandı

Sahte SSK müfettişi kimliği kullanarak dolandırıcılık yaptıkları öne sürülen 4 kişi yakalandı.

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kendilerini SSK müfettişi olarak tanıtarak Gaziosmanpaşa'da bir iş yerine giden 4 kişi, sigortasız işçi çalıştırıldığını öne sürerek, tutanak düzenleyeceklerini, ancak 2 bin 500 dolar verilmesi halinde bu olayı görmezlikten geleceklerini bildirdiler.

Şüphelilerden parayı temin ettiğinde gelmelerini isteyen iş yeri sahibi, durumu polise bildirdi. Gerekli hazırlıkları tamamlayan polis, seri numaraları tespit edilen parayı almaya gelen S.H, İ.M, A.B ve Y.D'yi suçüstü gözaltına aldı.

Bu kişilerin üzerlerinde ve gösterdikleri yerlerde yapılan aramalarda, 4 adet SSK İş Teftiş Kurulu İstanbul Grup Başkanlığı müfettiş kimliği, 6 sayfa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sigortalar Kurumu Başkanlığına yazılı olarak hazırlanmış dilekçe örneği, 28 adet boş SSK vizite kağıdı, 12 adet SSK 4 aylık sigorta primleri çizelgesi, 4 adet boş SSK Genel Müdürlüğü Sigorta Teftiş Kurulu Başkanlığı Yerel Denetim tutanağı, 69 adet boş SSK Sigortalı İşe Giriş Bildirgesi, 47 adet SSK İşyeri Durum Tespit tutanağı ele geçirildi.

Sorguları yapılan bu kişilerin, aynı yöntemle 3 ayrı dolandırıcılık olayına daha karıştıkları tespit edildi. Polisteki işlemleri tamamlanan 4 kişi, daha sonra Gaziosmanpaşa Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edildi.
a.a
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 13:17:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?