3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Sahte üsteğmene 7 yıl hapis cezası

İstanbul'da kendisini üsteğmen olarak tanıttığı H.Y'yi (32) evlenme vaadiyle kandırarak 14 bin YTL dolandırdığı, ayrıca genç kızın 20 arkadaşından da iş bulma vaadiyle 3 bin 250'şer YTL topladığı iddia Aytaç Çağlayan'ın yargılandığı dava karara bağlandı. Sahte üsteğmen Aytaç Çağlayan 7 yıl 3 ay hapis ve 10 bin YTL adli para cezasına çarptırıldı. 

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Aytaç Çağlayan ve avukatı hazır bulundu. Şikayetçi H.Y'nin avukatı,"Sanığın cezalandırılmasına karar verilmesini isterim" diye konuştu. Sanık Aytaç Çağlayan önceki savunmalarını tekrar ettiğini belirterek, "Müsnet suçları işlemiş değilim. Bu olayın asıl mağduru benim. Mahkemece beraatime ve tahliyeme karar verilmesini isterim" dedi. 

Mahkeme heyeti sanığın dolandırıcılık suçunu işlediğini ifade ederek 5 yıl hapis cezasına ve 400 gün adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verdi. Mahkeme heyeti daha sonra verilen bu cezayı TCK'nın ilgili maddesince arttırarak 6 yıl 3 ay hapis ve 10 bin YTL adli para cezasına çarptırdı. Mahkeme heyeti ayrıca sanık Aytaç Çağlayan'ın deniz üsteğmeni üniformasını ve rütbesini başkalarını yanıltacak şekilde giymiş olduğunu belirterek, bu suçtan da 1 yıl hapis cezası ile cezalandırmasına hükmetti.

.
Yayın Tarihi : 18 Haziran 2008 Çarşamba 18:40:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
belma karsli IP: 78.182.218.xxx Tarih : 23.06.2008 09:36:06

MUSNET SUC?BAK SEEENNN NELERDE BILIYOR BU ADAMM..NERDE YANILDI ACABA DA NASIL YAKAYI ELE VERDI.COK AKILLI GORUNUYOR..:))))) COK BILEN COK YANILR DEGILMI SAYIN BINBASIM..!!!!!