30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı

Atatürk Havalimanı girişinde bulunan Havalimanı Camii'nde Kutlu Doğum Haftası nedeniyle Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i ziyarete açıldı. Camide ziyaretçilere 2 bin gül, zemzem suyu ve veda hutbesi dağıtıldı.

Hz. Muhammed'in Sakal-ı Şerif'i, Kutlu Doğum Haftası nedeniyle geçici olarak Atatürk Havalimanı girişinde bulunan Havalimanı Camii'nde ziyarete açıldı. Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde caminin içindeki Sakal-ı Şerif'in bulunduğu sanduka, güllerle donatıldı. Ziyarete gelenlere gül, zemzem, hurma ve veda hutbesi dağıtıldı. Cuma namazının ardından dualar eşliğinde sarıldığı örtülerden açılan Sakal-ı Şerif'i görenler duygu dolu anlar yaşadı.

Sakal-ı Şerif'in bulunduğu cam hazneye dokunmak ve öpmek için birbirleriyle yarışan vatandaşlar, cep telefonları ile de bol bol fotoğraf çekti. İmam Mustafa Coşkun, ''Vatandaşlarımıza gül suyu, gül lokumu, 2 bin gül ve 5 bin adet Veda Hutbesi, zemzem ikram ettik. Bu haftayı en iyi şekilde değerlendirmeye ve sevgili Peygamberimizin mesajını bütün insanlığa, mahşere kadar göstermek için elimizden gelen her şeyi yapıyoruz. Ona layık olabildiysek bize ne mutlu. Bütün Müslümanların Kutlu Doğum haftasını kutluyorum'' diye konuştu.
 

iha
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2009 Cumartesi 10:55:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?