30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sakıp Sabancı Müzesi'ne büyük onur

CUMHURİYET BAYRAMI'NDA SÜ SAKIP SABANCI MÜZESİ'NE CUMHURBAŞKANLIĞI BÜYÜK ÖDÜLÜ

Cumhuriyet Bayramı'nda SÜ Sakıp Sabancı Müzesi'ne Cumhurbaşkanlığı büyük ödülü verildi.

Konuya ilişkin yazılı bir açıklamada bulunan S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı, açıklamasında şu ifadelere yer verdi: "Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül tarafından Müzemize verilen ödül bize sonsuz bir onur verirken, konuyla ilgili açıklamanın Cumhuriyet Bayramı'nda yapılmış olması yaşadığımız gururu daha da artırmıştır. Sabancı Ailesi'nin evi ve ailenin lideri Sakıp Sabancı'nın yıllarca yaşadığı ve koleksiyonunu oluşturduğu mekan olan Atlı Köşk, Sakıp Sabancı'nın Osmanlı Hat

Sanatı eserleriyle 19. ve 20.yüzyıl Türk resimlerinden oluşan koleksiyonlarını bağışlamasıyla, SÜ Sakıp Sabancı Müzesi olarak 2002 yılından bu yana hizmet vermektedir. Sahip olduğumuz ortak sanat mirasımızı korumak, gelecek nesillere aktarmak ve geliştirmek amacıyla kurulan SÜ Sakıp Sabancı Müzesi, ayrıca galerileriyle halkımıza ve tüm sanatseverlere dünyanın önemli sanat olaylarını en iyi ve en doğru şekilde sunmayı da kendine görev bilmektedir. SÜ Sakıp Sabancı Müzesi bugün dünya çapında ve dünya standartlarında sergiler, eğitimler ve konferanslar düzenleyerek bu görevini yerine getirmektedir.

Gerçekleştirilen bu başarıda S.Ü. Sakıp Sabancı Müzesi'nin Müdürü Sayın Nazan Ölçer ve genç ekibinin geceli gündüzlü çalışmasının büyük payı vardır. Bununla birlikte müzemizin çalışmalarını destekleyen Müze Yönetim Kurulu üyesi arkadaşlarıma da sonsuz teşekkür ederim.

Almış olduğumuz bu ödül bizleri bundan sonra yapacağımız çalışmalar için daha da teşvik ederek cesaretlendirmiştir. Sabancı Topluluğu, gerek şirketleri, gerekse ticari olmayan kurumlarıyla ulu önder Atatürk'ün Cumhuriyeti kurarken ortaya koyduğu, "muhasır medeniyetler seviyesine ulaşmak" ilkesi doğrultusunda çalışmaya devam edecektir."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2009 Perşembe 15:22:00
Güncelleme :29 Ekim 2009 Perşembe 17:54:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?