3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Saldırıyla ilgili son gelişme!

İstanbul Valisi Muammer Güler, ABD Başkonsolosluğu'na yapılan saldırıyla ilgili yaptığı açıklama, eylemin bir ihtihar saldırısı olduğunu söyledi.

İstanbul Valisi Muammer Güler, ABD İstanbul Başkonsolosluğu önünde meydana gelen ve 3 polis memurunun şehit olmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısının 10'a yükseldiğini belirterek, "Olayın intihar türü bir saldırı olduğu şeklinde bir şüphe kalmadı" dedi.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, İstanbul Valisi Muammer Güler'i ziyaret etti. Ziyaret sonunda basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Vali Güler, İstanbul Başkonsolosluğu önünde meydana gelen ve 3 polis memurunun şehit olmasıyla sonuçlanan silahlı saldırıyla ilgili gözaltına alınanların sayısının 10'a yükseldiğini açıkladı.

10 KİŞİ GÖZALTINDA

Güler, "Birisi İstanbul dışından olmak üzere 10 kişi gözaltında. Olayda kullanılan araç dün akşam ele geçirildi. Kamuoyunda 4. kişi olarak bilinen ve teröristleri oraya getiren kişi de bulundu ve sabaha kadar sorgusu devam etti. Bu sorgu çerçevesinde yeni gözaltılar da yapılabilir. Olayın intihar türü bir saldırı olduğu şeklinde bir şüphe kalmadı. Bugün basında yer alan değişik haberler var. Onların bir kısmı spekülatif haberler. Bir kısmının da elbette adli tıp incelemesi sonucu cevapları bulunacak" dedi.

Güler, basında yer alan 'bombalı araç' iddialarının asılsız olduğunun altını çizerek, "Böyle bir araç olmadığı ortaya çıktı. Özellikle, terör saldırısına katılanlardan birinin yurtdışı bağlantıları araştırılıyor. Bu konu üzerinde dikkatle duruluyor. Örgüt adı olarak bir şey söyleyemeyiz. Kamuoyunda ifade edilen örgütler üzerinde incelemelerimiz sürüyor. Türk polisinin burada kahramanca yaptığı bir cevap verme var. Bunu özellikle belirtiyorum. Bugün kardeşlerimizi Rize, Osmaniye ve Çorum'da toprağa
veriyoruz. Şehit ailelerine yardım için bir çok telefon geliyor, emniyet de kendi içinde bir yardım kampanyası başlattı. Elbette onları geri getirmek mümkün değil fakat geride kalanlar için bu teşkilatın, bu milletin yapacağı şeyler var" diye konuştu.

Saldırıda ölen kişilerin yakın çevresinde bir örgüt bağlantısı olup olmadığının tüm detaylarıyla araştırıldığını belirten Vali Güler, bu tür konularda oluşan şüphelerin doğal olduğunu söyledi.

Yazıcıoğlu ise saldırıdan duyduğu üzüntüyü dile getirerek, "Şehit ailelerine Allah'tan sabır diliyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 11 Temmuz 2008 Cuma 17:17:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?