4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Salı Pazarı esnafı direniyor!

Kadıköy Salı Pazarı'nın kaldırılmasını istemeyen pazar esnafı eylem yaptı. Kadıköy Belediyesi'ne yürümek isteyen gruba polis izin vermedi.

Yerine Kuşdili Pazar Alışveriş Merkezi kurulacak olan Kadıköy Salı Pazarı esnafı, pazarın kaldırılmasına tepki göstermek için bugün eylem yaptı.

Yaklaşık 150 kişiden oluşan grup Söğütlüçeşme Caddesi üzerinde toplanarak pazar önünden Kadıköy Belediye Başkanlığı binasına yürümek istedi.

Cadde üzerinde ilerleyen grup, polis tarafından yürümelerine izin verilmeyeceği belirtilerek engellendi. Pazar esnafından bazıları ısrarla belediyeye yürümek istediklerini söylerken, sağduyulu davranan bazı esnaflarda tepkilerini dile getirdiklerini ve artık dağılmaları gerektiğini söyledi.

Esnaf, "Biz pazarın buradan kaldırılmasını istemiyoruz, hakkımızı arıyoruz. Hakkımızı arayınca terörist mi oluyoruz, illa trafiği kesip yol mu kapatalım" diyerek tepkilerini dile getirdi. Eylem yapan pazar esnafı olay yerinden geçen belediyeye ait bir araç çekicisini de yuhalayarak tepki gösterdi. Polis grubun belediyeye yürümemesi için güvenlik önlemi alırken, yapılan görüşmeler sonunda pazar esnafı ikna edilerek bugün kurulan cuma pazarındaki tezgahlarının başına gitti. Pazardan alışveriş yapan yaşlı bir vatandaşta pazar esnafına eylem için destek verdi.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 13:39:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?