3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Salı Pazarı yarın Fikirtepe'de

Bir halk pazarı klasiği olan "Meşhur Kadıköy Salı Pazarı", yeni yerinde yarın ilk kez kurulacak.

Bir önceki hafta eski yerine veda eden Salı Pazarı, yarından itibaren Fikirtepe'deki modern yerinde kurularak, hizmete devam edecek.

Salı Pazarı, eski alanında yapılacak olan Kuşdili Pazar Alışveriş ve Eğlence Merkezi tamamlandıktan sonra ise bu merkezin içinde yer alacak.

Salı Pazarı için Fikirtepe'de hazırlanan modern ve çağdaş alanın projesi, mevcut yere yapılacak alışveriş ve eğlence merkezinin de mimarı olan Hakan Kıran tarafından hazırlandı. Proje bitimine kadar Salı Pazarı'nın devam etmesi için, örnek bir pazaryeri yapılmasının gündeme geldiğini belirten Mimar Hakan Kıran, Fikirtepe'de ki pazaryerinin günümüz İstanbul'una yakışan bir örnek olarak tasarlandığını söyledi.

Salı Pazarı için Fikirtepe'de hazırlanan alan, gerekli hijyeni sağlayacak altyapı ve zemin malzemeleri kullanılarak tasarlandı. Otoparklar, tuvaletler ve güvenlik için özel tasarlanmış bölümler yeni pazar yerinin yenilikleri olarak ön plana çıkıyor.
Satış birimleri ada ve parsel olarak tek tek belirlenen ve numaralandırılan yeni pazar yerinde, yeterli dolaşım alanları ve meydanlar bırakıldı. Ayrıca pazar alanı etrafında; bir yürüyüş ve bisiklet yolu düzenlendi. Pazarın kurulu olmadığı günlerde bu alan, çevre sakinleri için çeşitli faaliyetlerin düzenlendiği bir rekreasyon alanı olarak da kullanılabilecek.

Yaklaşık 40 bin metrekare alana kurulan yeni pazar yerinde 4 bin tezgah kurulabilecek. Pazarın ön kısmında 100, arka kısmında ise 200 araçlık olmak üzere toplam 300 araçlık bir otopark hizmet verecek. Mimar Hakan Kıran, proje ile ilgili şunları söyledi:

"Pazaryerleri kent yaşamına renk katan, kültürümüzün önemli bir parçasıdır. Salıpazarı da yıllardır İstanbulluların hayatının önemli bir parçası olmuştur. Kuşdili Pazar Alışveriş ve Eğlence Merkezi projesi ile birlikte yatırımın tamamlanma süresince bu geleneksel faaliyetin devam etmesi için, çağdaş ve örnek bir pazaryeri yapılması gündeme gelmiştir. Fikirtepe'de ki alan tasarlanırken pazaryeri kültürünün, pazar alışverişinin çağdaş bir şekilde günümüz İstanbul'una yakışan bir örnek yer olmasına dikkat ettik. Yarın, Fikirtepe'de ki pazar alanına gelen vatandaşlar, bu söylediklerimin gerçekleştiğini göreceklerdir."

İHA
Yayın Tarihi : 22 Aralık 2008 Pazartesi 14:07:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?