4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Samandıra'da kuyumcu soygunu

Kartal Samandıra'da bir kuyumcu dükkanı silahlı 3 kişi tarafından soyuldu. 

Soygunculardan birinin yüzünde derin bir yara izi olduğu öğrenilirken, hırsızların dükkandan sadece en yüksek değerdeki 22 ayar altınları aldıkları ortaya çıktı. 

Yakacık Caddesi üzerinde bulunan Özçelik Kuyumculuğa gelen silahlı 3 kişi içeri girerek dükkanda bulunan 2 müşteri ve dükkan sahbinin oğlu Kamuran Özçelik'i silahla etkisiz hale getirdi. Soyguncular daha sonra tezgahtaki altınları toplamaya başladı. Ancak hırsızlar, tezgahtaki 14 ayar ya da daha küçük ayardaki altınlar yerine 22 ayar bilezik ve altınları topladı. Soygunu gerçekleştiren şahıslar olay yerinden plakası alınamayan bir araçla uzaklaşırken, dükkan sahipleri jandarma ekiplerine bilgi verdi. 

Olay yerine gelen jandarma ekipleri güvenlik kamerasından soyguncuların eşgalini belirleyerek geniş çaplı bir soruşturma başlattı. Gözü dönmüş soygunculardan birinin yüzünde derin bir yara izi olduğu belirtildi. Dükkan sahibi Zeynel Abidin Çelik, yaklaşık 180 bin YTL civarında zararı olduğunu belirterek, "Bu soygunu yapanlar kuyumculuk yapıyor sanırım, çünkü tezgahtaki altınlardan sadece 22 ayar bilezikleri ve altınları çalmışlar. Diğer düşük ayardaki altınlar duruyor, ayrıca kasadaki nakit para ve dövizi de aldılar. Ancak bu olayın tek şanslı tarafı herhangi bir can kaybı yaşanmadı. Ben buna seviniyorum" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2008 Perşembe 13:41:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?