3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Samandıra'da yağlı güreş heyecanı

Samandıra Belediyesi tarafından geleneksel hale getirilen Samandıra Yağlı Güreşleri 20 Temmuz'da yapılacak. Edirne Er Meydanı'nda altın kemer ve başpehlivanlıklar kazanmış ünlü pehlivanların katılımı ile başlayacak güreşleri milletvekilleri, davetliler ve güreş severlerin ilgi göstermesi bekleniliyor. 

Ata sporumuz olan yağlı güreşin hak ettiği ilgiye kavuşması için Samandıra Belediyesi, bu yıl da Samandıra Şölen Alanı'nda gerçekleştireceği yağlı güreşlerde Türkiye'nin ünlü pehlivanları kol bağlayacak. 647. Tarihi Edirne Kırkpınar başpehlivanlık final karşılaşmasında Ordulu Recep Kara'ya puanlama güreşinde sayı ile kaybeden ve başpehlivanlık güreşinde Kırkpınar 2. olan Karamürselli Ekrem Yavuz, Samandıra Güreşleri'nin altın kemerli Başpehlivanı Samsunlu Şaban Yılmaz, Kırkpınar Başpehlivanı Antalyalı Hasan Tuna, Sermet Bulut, Gökhan Arıcı, Cino Mehmet, Ziya Ünlü, İrfan Şen, Ömer Aslantaş, Sezgin Yüksel, Şaban Donat, Ahmet Doğu, Ümit Balta ve Kırkpınar'ın efsane başpehlivanı, iki altın kemerli Karamürselli Ahmet Taşçı'nın da Samandıra Yağlı Pehlivan Güreşleri'nde Kırkpınar'ın rövanşlarını almak için mücadele edecekler.
 
Geleneksel Samandıra Yağlı Güreşleri hakkında açıklama yapan Samandıra Belediye Başkan Mehmet Büyük, Edirne Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin rövanşı niteliğinde olan Yağlı Güreşleri'ne beklenenin üzerinde ilgi göreceğini tahmin ettiğini belirterek " Her yıl olduğu gibi tarihi Kırkpınar Yağlı Pehlivan Güreşlerinin rövanşı Samandıra Er Meydanı'nda yapılacak. Güreşlerimiz Kırkpınar usulü ve kırar kırana olacak. Kırkpınar güreşlerini izleme fırsatı ve imkânı bulamayan güreş severleri Samandıra güreşlerine davet ediyorum." dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 15:52:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?