4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Samuraylar Beşiktaş'ta

Bu yıl, İstanbul'un çeşitli üniversitelerinde görev alan genç sanatçı-öğretim elemanlarının 30 eseri sanatseverlerin beğenisine sunuluyor


Türk-Japon dostluğunu ve dayanışmasını bir kez daha pekiştiren serginin açılışı, Beşiktaş Belediye Başkanı İsmail Ünal, MSGÜ Resim ve Heykel Müzesi Müdürü Prof. Ferit Özşen, İstanbul Japonya Başkonsolos vekili Mitsuru Horiguchi, ve Art Communication Başkanı Masashi Shimizu tarafından yapıldı. Aynı zamanda sergi açılışında Japonya'dan katılan 10 sanatçı için Beşiktaş Belediyesi tarafından teşekkür belgesi ve plaket verildi.

Filmler ve resimler

Beşiktaş Belediyesi, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi ve T.C Tokyo Büyükelçiliği'nin desteğiyle, Türk ve Japon sanatçılarını bir araya getiren sergide, yağlı boya, kaligrafi, geleneksel Japon resim sanatı, seramik, heykel, fotoğraf, dolls ve çeşitli Japon el işleri sanatlarından oluşan 212 Japon sanatçının 332 eseri sergilendi. Bunun yanı sıra bugüne dek Türk resim sanatının ustalarının eserlerine yer veren sergide bu yıl, İstanbul'un çeşitli üniversitelerinde görev alan genç sanatçı-öğretim elemanlarının 30 eseri sanatseverlerin beğenisine sunuluyor. Ayrıca Beşiktaş Çağdaş'da sergi süresince ünlü yönetmen Akira Kurosawa'nın "Yedi Samuray", "Ran", "Ağustosta Rapsodi", Masaki Kobayashi'nin "Samurai İsyanı" ve Yasujiro Ozu'nun "Geç İkbahar" filmleri de her gün seyredilebilir.

11-17 Nisan tarihleri arasında

Türk - Japon dostluğunda ve dayanışmasında yeni bir dönem başlatacak olan sergi ile ilgili olarak Art Communication firmasının Başkanı Masashi Shimizu; "100 yılı aşkın bir süredir Türk-Japon dostluk ilişkilerinin her geçen gün artması bizleri çok mutlu etmektedir. Bu dostluk ilişkileri kültürel ve sanatsal alanda da önemli seviyelere ulaşmıştır. İlk defa 2000 yılında İstanbul Tophane-i Amire Sergi Salonu'nda yapmış olduğumuz serginin ilgi görmesi nedeniyle Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nin desteğiyle 2 yılda bir düzenlediğimiz sergileri gelenekselleştirmek istedik. Bu yıl da Beşiktaş Belediyesi, MSGU ve T.C Tokyo Büyükelçiliği'nin de manevi destekleri ile 332 eserimiz sanatseverlerle buluşacak" dedi. Japonya'da Türkiye'yi tanıtmak amacıyla gönüllü kültür sanat elçiliğini üstlenen Hüseyin Bozkurt'un temsil ettiği Art Communication tarafından düzenlenen 4. Türk-Japon Çağdaş Güzel Sanatlar Sergisi'nde Japon sanatçılara ait olan eserler, Türkiye'de ilk defa sergileniyor. Sergi, 11-17 Nisan tarihleri arasında Beşiktaş Çağdaş'ta, 10.30 - 19.00 saatleri arasında halka açık olacak.

iha
Yayın Tarihi : 12 Nisan 2008 Cumartesi 12:47:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?