4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Sanal kumara 27 gözaltı

Şişli'deki bir iş yerinde internet üzerinden kumar oynadıkları öne sürülen 7'si kadın 27 kişi gözaltına alındı.

Büyükdere Caddesi'ndeki bir iş hanında faaliyet gösteren bir iş yerinde kumar oynatıldığı yönündeki ihbar alan Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak ve Kumar Büro Amirliği ekipleri buraya adrese operasyon düzenledi.

Operasyonda iş yeri sahibi Bayram G'nin de aralarında bulunduğu 7'si kadın 27 kişi gözaltına alındı. Bu kişilerin üzerlerinde ve iş yerinde yapılan aramada, suç unsuru taşıyan bazı belgeler ile 9 bilgisayara el konuldu.

Polis yetkilileri, operasyonda ele geçirilen bilgisayarlarda, İsrail'den getirilen bir program aracılığıyla internet üzerinden kumar oynatıldığını belirterek, şüphelilerin kullanılan kumar programının olası bir polis baskınında tek tuşla silinmesi amacıyla ayrı bir düzenek kurduklarını ifade ettiler.

Özel programlar ve düzenekler nedeniyle bilgisayarların adedinin yaklaşık 8 bin dolar değerinde olduğunu ifade eden yetkililer, kumar oynadıkları belirtilen kişilere, Kabahatler Kanunu gereğince 120'şer YTL para cezası kesildiğini belirttiler.

Yetkililer, bu kişilerden Bayram G'nin sevk edildiği mahkemece, diğer 26 kişinin de şubeden serbest bırakıldığını kaydettiler.

Ele geçirilen bilgisayarlardaki incelemenin ise sürdüğü öğrenildi.

AA
Yayın Tarihi : 2 Şubat 2008 Cumartesi 18:07:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?