7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Sanatçılara özel sosyal güvence müjdesi

Türk Sineması’nın 90. yıldönümü dolayısıyla bir plaket töreni düzenlendi. Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, sanatçılara özel sosyal güvence yasası çıkarılacağı müjdesini verdi.

Beyoğlu Yenimelek Gösteri Merkezi’nde düzenlenen törene, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan ile çok sayıda sanatçı katıldı.

Törende konuşan Kültür ve Turizm Bakanı Mumcu, Türkiye’de sinema ve sanata yeterince ilgi gösterilmediğini belirtti. Sinema filminin yapımı için sinemaya destek amacıyla yasa çıkardıklarını söyleyen Mumcu, "Sinema adına bir şeyler yapan insanların bu harcamalarını vergiden muaf tuttuk. Aynı zamanda sinema fonu oluşturarak, hazineden bu yıl için 14 milyon dolar para ayırdık. Artık sanatçılarımızın proje üretmeleri gerekir. Onların film çekmek gibi bir sıkıntısı olmaması gerekiyor" dedi.

Mumcu, sinema sanatçılarına bir müjdesi olduğunu da ifade ederek, "Sanatçılar için özel sosyal güvence yasası çıkarmaya hazırlanıyoruz. Bundan böyle sanatçılarımızın geleceği de güvence altına alınmış olacak" dedi.

Törende sanatçılar adına söz alan Selda Alkor ise, Türk Sineması’nın geçmişten günümüze büyük zorluklar aşarak geldiğine değindi. Alkor, "Çok onurlu bir 90 yıl geçirdik. Türk sineması hızla gelişmekte. İnanıyorum ki, sanatçı dostlarımız gelecekte çok önemli projelerin altına imza atacak" şeklinde konuştu.

Törende, sinemaya emeği geçen Gönül Yazar, Hakkı Kıvanç, Necati Er, Orhan Aksoy, Tamer Yiğit, Temel Gürsü gibi sanatçı, yönetmen ve yapımcılara birer plaket verildi. Sinema Platformu da, sinemaya katkılarından dolayı, Kültür ve Turizm Bakanı Erkan Mumcu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ahmet Misbah Demircan’a birer plaket verdi.
Sinema Platformu, Türk Sineması Özel Ödülü’ne de Türker İnanoğlu, Sami Şekeroğlu, Hasan Nail Canat, Müjdat Gezen, Burhan Bolan’ı layık gördü.

İSTANBUL (İHA) -
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2004 Perşembe 10:57:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?