7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Sanatçılardan paşalara suç duyurusu

AYDIN VE SANATÇILARDAN KOMUTANLARA SUÇ DUYURUSU

Aydın ve sanatçılar, "balyoz darbe planı" iddialarına ilişkin emekli orgeneraller Özden Örnek, İbrahim Fırtına, Ergin Saygun ve Çetin Doğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Darbeye Karşı 70 Milyon Adım Koalisyonu üyesi Lale Mansur, Zeynep Tanbay ve Doğan Tarkan'ın da aralarında bulunduğu aydın ve sanatçılar Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Turan Çolakkadı ile görüşen aydın ve sanatçılar, balyoz planında adı ve imzası bulunduğu öne sürülen dönemin Hava Kuvvetleri Komutanı İbrahim Fırtına, Kara Kuvvetleri Komutanı Aytaç Yalman, Deniz Kuvvetleri Komutanı Özden Örnek ve 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan hakkında hazırladıkları suç duyurusunu sundu.

Adliye çıkışı açıklama yapan Lale Mansur, "Herkesi Cumartesi günkü yürüyüşümüze bekliyorum. Geleceğini güvence altına almak isteyen herkesi bekliyorum. Ben onların yüreklerine şaşırdım. Daha önce yaptılar, hala da yapmaya devam ediyorlar. Vatandaş eski vatandaş değil, hukuk eski hukuk değil. Artık bu yalanlara kanmıyoruz. Bunu artık anlamaları gerekiyor. Bu kadar aptal yerine konmaktan memnun değil. Turan Çolakkadı'ya suç duyurusu gerekçemizi söyledik. O da 'gayet normal' dedi. İşleme kondu" dedi.

Zeynep Tanbay ise artık her vatandaşa bir koruma verilmesi gerektiğini savunarak, "Cuntadan kendimizi korumalıyız. Can güvenliğimiz tehlikede" diye konuştu.

Doğan Tarkan da herkesin yargıya hesap vermesi gerektiğini söyledi. Öte yandan, "Kafes eylem planı" ile ilgili yaptığı haber nedeniyle Genelkurmay Adli Müşavirliği tarafından hakkında suç duyurusunda bulunulan Taraf Gazetesi muhabiri Mehmet Baransu'nun, basın açıklaması sırasında aydın ve sanatçıların yanında yer alması dikkat çekti.

AYDIN VE SANATÇILARDAN KOMUTANLARA SUÇ DUYURUSU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Ocak 2010 Perşembe 11:30:00
Güncelleme :21 Ocak 2010 Perşembe 12:16:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?