7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Sanatçının ölümü ‘umut’ oldu

Tiyatro sahnesinde başına düşen dekor nedeniyle yaralanan tiyatro sanatçısı Eren Uluergüven’in beyin ölümü gerçekleşti.

Doktorların beyin ölümü kararını vermesinin ardından organ bekleyen onlarca hasta Çapa Tıp Fakültesi’ne akın etti. Böbrek bekleyen 14 hasta, durumu piyangoya benzeterek, ‘inşallah bize çıkar’ temennisinde bulundu.

Organ için hastaneye akın

Tiyatro sanatçısı Eren Uluergüven’e beyin ölümü teşhisi konduktan sonra organ nakli bekleyen onlarca hasta Çapa Tıp Fakültesi’ne akın etti.

Hastanenin reanimasyon servisinde iki gündür yoğun bakımda kalan 21 yaşındaki Eren Uluergüven’e doktorlar sonunda acı teşhisi koydu. Beyin ölümü gerçekleşen genç oyuncunun organları ailesinin isteği doğrultusunda nakledilecek.

Beyin ölümü teşhisinin konmasının ardından sadece İstanbul’dan değil Diyarbakır, İzmit gibi illerden de, hastanede kayıtlı ve doku tipi Eren’e uyan tam 15 böbrek hastası çağrıldı.

Eren Uluergüven’in iki böbreği de doku tipi tam uyan hastalara nakledilecek. Umutla hastaneye gelen hastalar, durumu bir piyango çekilişine benzetti.

Ailesi organları bağışladı

Tiyatro sanatçısı Uluergüven’in böbrekleri ve kalbinin hangi hastaya takılacağı belli olmazken, karaciğeri hala İstanbul Tıp Fakültesi yoğun bakım servisinde yatan 45 yaşındaki Ruşen Yerli isimli bir kadın hastaya nakledilecek. Uluergüven’in ailesi ise çoçukları Eren’in, nakil olacak her bir hastada ayrı ayrı yaşayacağını söyledi ve yaptıkları bağış sayesinde acılarının bir parça azaldığını belirtti.

10 bin böbrek hastası nakil bekliyor

Nakil ameliyatlarının önümüzdeki saatlerde başlayabileceğeni belirten doktorlar Türkiye’de organ bağışı bekleyen binlerce hastanın sorununa da değindi. Türkiye’de hala 10 bin böbrek, 3 bin kalp ve yaklaşık 4 bin de karaciğer hastası nakil bekliyor.
aa
Yayın Tarihi : 8 Aralık 2004 Çarşamba 08:26:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?