30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sanayinin kalbi istanbul'da atacak

SANAYİNİN KALBİ İSTANBUL'DA ATIYOR

05-08 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Kalıp Fuarı, çok sayıda firmanın geniş katılımıyla gerçekleşecek.

Gelişmiş teknoloji, zengin makine parkuru, bilgi birikimi, uygun fiyat politikası ve coğrafik avantajlar Türkiye'deki sanayi sektörünün gelişimini hızlandırıyor. Sanayi sektöründeki son teknolojik gelişmeler, Ar-Ge'ye yapılan yatırımlar, global piyasalarda yaşanan ekonomik krize rağmen, sanayicilerin başarılarını kamuoyuna duyurma isteği, İstanbul Kalıp Fuarı'nın önemini ortaya çıkarıyor.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerine göre, yıllık ihracat rakamı 97 milyar 730 milyon 235 bin dolar seviyesine geldi. Ağustos ayında gerçekleştirdikleri ihracata göre en fazla ihracat yapan iller sırasıyla İstanbul, Bursa, Kocaeli, İzmir, Ankara, Gaziantep, Manisa, Sakarya, Denizli ve Hatay olarak sıralandı. İstanbul, toplam ihracatın yüzde 48,12'sini gerçekleştirirken, İstanbul'a en yakın il yüzde 9,40 payla Bursa oldu.

Sanayide en büyük ihracatçılar, taşıt araçları ve yan sanayi ile beyaz esya ve yan sanayi sektörlerinin devleri. Ağustos ayında en çok ihracat yapan firmalar arasında Vestel, Oyak-Renault, Ford, Arçelik, Tofaş, Mercedes Benz T.A.Ş ve BSH Ev Aletleri gibi Taşıt Araçları Yan Sanayinin ve Beyaz Eşya Yan Sanayinin devleri yer almaktadır. Türkiye ihracatında İlk üç, Almanya, İngiltere ve Irak'ın.

Geçen ay Türkiye ihracatında ilk 10 ülke arasında Almanya, İngiltere, Irak, Fransa, İtalya, Rusya, ABD, Mısır, İspanya ve Çin olarak sıralandı. Sıralamada birinci ülke olan Almanya yüzde 10,44 ikinci sıradaki İngiltere yüzde 5,94 üçüncü sıradaki Irak ise yüzde 5,64 pay aldı.

Tescillenmiş markası, "Kalıp 2009" Fuarı'nın kapılarını ziyaretçilere açmaya hazırlanan İhlas Fuarcılık, iş birliği yaptığı sanayi odaları ve derneklerle oluşturduğu sinerji ile, katılımcılarına potansiyel alıcılarla iş geliştirme fırsatı sunmaya devam ediyor.

05-08 Kasım 2009 tarihleri arasında düzenlenecek olan İstanbul Kalıp Fuarı, çok sayıda firmanın geniş katılımıyla gerçekleşecek. Fuar, kalıp üreticilerinin yanı sıra ana sanayi firmalarının satın alma yetkilileri ile bir araya gelecekleri, yeni ürün ve hizmetlerini tanıtacakları bir iş platformu olacak.

Kalıp sektörü, Türk sanayisinin verimliliğini artırabilmek ve uluslararası pazarlarda hak ettiği yeri alabilmek için, evrensel alanda üretimlerini artırmaya devam ediyor. Kalıp sanayinde hizmet veren firmalar, Ar-Ge'ye daha çok yatırım yaparak, üniversite-sanayi iş birliği alanında da çeşitli projelere destek veriyor.

Tüm kalıp çeşitlerinin sergileneceği fuar, sanayiciler için gerçek bir çözüm niteliğinde. Üretim aşamasında karşılaşılan tüm sorunlara cevaplar sunan fuarın ziyaretçi kitlesi ise neredeyse tüm sektörler.

Türkiye'de başta otomotiv ve beyaz eşya sektöründe kullanılan kalıp; elektronik, tekstil, inşaat, makine ve savunma sanayi gibi pek çok sektörün ekonomideki payını gittikçe artırıyor. 2009'un son aylarına geldiğimiz bu günlerde Türkiye'de 4 milyar dolar hacmi geçen kalıp sektörü, kalıp olmadan üretimin olmadığını gözler önüne seriyor.

SANAYİNİN KALBİ İSTANBUL'DA ATIYOR
SANAYİNİN KALBİ İSTANBUL'DA ATIYOR
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ekim 2009 Pazartesi 12:02:01
Güncelleme :19 Ekim 2009 Pazartesi 12:54:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?