7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Sancaktepe'de 10 bin kişiye iftar

SEMAZENLER EŞLİĞİNDE 10 BİN KİŞİYE İFTAR

Ramazan akşamları Sancaktepe'nin her mahallesinde bir başka geçiyor. Sancaktepe Belediyesi tarafından organize edilen sokak iftarlarında semazenler dönerken tasavvuf müziği eşliğinde iftarlar açılıyor.

Vatandaşlar semazenli ve müzikli iftarlardan son derece memnun olurken iftar sonrası ise geleneksel oyunların sergilendiği özel dizayn edilen eğlence TIR'ının etrafında toplanıyor.

Sancaktepe'nin mahallelerinde zaman zaman 5 bin kişi iftar açarkan bu sayı bazen de 10 bine ulaşıyor. Yemek sırasında halka içecek olarak Osmanlı şerbeti ikram edilirken çocuklara ise pamuk şeker ve macun dağıtılıyor. Ramazan eğlence TIR'ında ise sırasıyla Hacivat-Karagöz, orta oyunu, meddah, Keloğlan-İbiş ve sihirbaz sahne alıyor.

Gecenin finalinde ise konserler veya sohbetlerle vatandaşlar güzel bir Ramazan akşamı yaşamış oluyor. Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem sokak iftarlarında katılımın geniş olduğunu söylerken evinden çıkamayan hastalara, yaşlılara ve engelli vatandaşlara özel olarak yemek servisi yaptıklarını belirtti.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2010 Pazar 14:29:01
Güncelleme :29 Ağustos 2010 Pazar 18:18:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?