30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sancaktepe'de kültürel aktivite

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem,” Daha önce kesintisiz 14 yıldır yapılmakta olan Samandıra Geleneksel Yağlı Pehlivan Güreşlerini tabiî ki yaşatmak gerekir. Çünkü güreş Ata güreşidir. Genç kuşaklara aktarılması lazım gelen bir spor dalı..Sancaktepe Yağlı Pehlivan Güreşlerini düzenleme çalışması başlatacağız.Bu arada İstanbul’u ve İstanbul Boğazını şimdiye kadar görmemiş öğrencilerimize de bu imkanı sağlamak istiyoruz dedi.

BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Sancaktepe Fatih Kafeterya’da düzenlemiş olduğu kahvaltılı Basın toplantısına Başkan Yardımcıları Hasan Kamal, Yusuf Uçar, Yılmaz Ercan, Özel Kalem Müdürü Mehmet Genç ve Yerel Gazetelerin temsilcileri katıldı.
Başkan Erdem, burada yapmış olduğu açıklamalarda yeni bir ilçe belediyesi olan Sancaktepe Belediyesi’nin yapılanma aşamasında olduğunu, buna rağmen belediye hizmetleri, sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerin hız kesmeden devam ettirildiğini belirtti ve “İstanbul’da şu anda yaklaşık 13 milyon insanımız yaşıyor.13 milyon insanımız arasında İstanbul’un merkezi konumunda olan Sultan Ahmet meydanını görmeyen kaç kişi var diye sorsak; ben inanıyorum ki yarısı görmemiştir. Sultan Ahmet Medeniyetlerin merkezi. Bizim tarihimizin merkezi. Bununla ilgili kültür turları devam edecektir. Özellikle çocuklarımızın kendilerini geliştirmesi noktasında tarihimizi, medeniyetimizi görebilecekler. Hemde İstanbul’un güzelliklerini paylaşabilecekler. Şunu özellikle altını çizmek istiyorum. Sancaktepe belediye hizmetlerinin olduğu gibi sosyal, kültürel ve sportif aktivitelerinde merkezi olacaktır.”ifadesini kullandı.

TURİSTİK BÖLGE OLACAK

Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Samandıra Tekfurunun Saray kalıntılarının Sancaktepe İlçesi sınırları içinde olduğunu hatırlattı ve “ Bin yıldan fazla bir geçmişi olduğu belgelenen Sancaktepe Tekfur Sarayı, Aydos Kalesi Sancaktepe sınırında. Ayrıca Sancaktepe Fatihi ünlü Osmanlı Kumandanı Abdurrahman Gazinin türbesi sınırlarımızın içinde bulunmaktadır. Ne var ki tarihi saray ile ilgili sıkıntılar var. Burası muhtemelen Anıtlar Yüksek Kurulu bünyesinde olduğu için dokunulmazlığı var. Bu konuda Kültür Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunduk. AK Parti İstanbul Milletvekilimiz Sayın Mehmet Sekmen, konu ile yakından ilgileniyor. Orada bir tarih yatıyor. Sarayı restore ederek yerli ve yabancı turistlerin ziyaretine açmak istiyoruz.Bu arada Sancaktepe’nin “Sarı Tabela” kapsamına alınarak Sancaktepe İlçesinin Turistik Bölge ilan edilmesini arzuluyoruz.Orası bizim düşündüğümüz gibide olmayabilir.Oradaki tarihi varlıkların sahibi biz değiliz.Orası bir kır kahvesi şeklinde düzenlense tabiî ki çok iyi olur.Sarayın tabii dokusuna zarar vermeden restorasyonu olabilir. Bu konuda imkânları zorluyoruz”yorumunu yaptı.

FETHİ SATICI-kenthaber
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:07:01
Güncelleme :4 Mayıs 2009 Pazartesi 18:14:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?