6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Sanıklar İstanbul Adliyesi'ne sığmadı

İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek olan duruşmanın, salonun küçük olması nedeniyle İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi duruşma salonunda görülmesine karar verilmişti. İstanbul 5. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmada tutuksuz sanıkların büyük çoğunluğu hazır bulundu. Ancak, bu duruşma salonunun da yetersiz olması nedeniyle bazı sanıklar koridorda beklemek zorunda kaldı. Sanık avukatlarından Kazım Kolcuoğlu, sanık sayısının fazlalığı dikkate alındığında salonun yetersiz olduğunu, bir kısım sanıkların duruşma salonunda yer bulamadıklarını ve bu şekilde sağlıklı bir savunma yapamayacaklarını belirtti. Avukatların talebini değerlendiren mahkeme heyeti, yargılamanın daha sağlıklı yürütülebilmesi için adliye içinde veya dışında yeni bir duruşma salonu sağlanması için Adalet Bakanlığı’na yazı yazılmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

Duruşma öncesi yaklaşık 300 kişi sanıklara destek olmak amacıyla adliye önünde basın açıklaması yaptı. Tabipler Odası Başkanı Gencay Gürsoy, "Çok ilginç tarihi bir davanın ilk duruşması, Türkiye’de sağlık hakkı aranan bir eyleme karşı açılmış bir davadır. Türkiye’de sağlıkla ilgili sorunların başında dengesizlik ve eşitsizlik geliyor. Doğu Anadolu ile büyük kentler arasındaki fark korkunçtur. AKP’nin sağlık politikaları bu farkı iyice artırmıştır. Biz fakir fukaranın sağlık, sağlık emekçilerinin özlük haklarını savunuyoruz. Umarız bu dava beraatle sonuçlanacak" dedi. SES Başkanı İsmail Hakkı Tombul da, "Hiçbir yargılama ve güç, bizi olumsuz politikalara itiraz etme hakkımızdan alıkoyamayacaktır" diye konuştu.
Tutuksuz sanıklara destek veren grup, duruşma sonrasında Sultanahmet Meydanı’nda da açıklama yaptı. Burada yapılan açıklamada da, "Bu, Türkiye’nin davası, salonlara sığmıyoruz, Türkiye’ye sığmıyoruz" denildi. Açıklamanın ardından slogan atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı

iha-istanbul
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2004 Çarşamba 14:20:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?