30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sanko Park 20 Mart'ta açılıyor

Sanko Holding ve Rönesans Holding'in ortaklığıyla Gaziantep'te açılacak olan Sanko Park Alışveriş Merkezi ekonomik kriz döneminde perakende sektörüne değer katmayı hedefliyor.

Bölgede önemli bir istihdam olanağı sağlayacak alışveriş merkezi bölgenin en büyük alışveriş ve eğlence merkezi olma özelliğine de sahip. 145 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen Sanko Park yatırımcıları desteklemek amacıyla 20 Mart'a kadar mağazlarını açan girişimcilerden haziran ayına kadar kira almayacak.

Birçok ünlü markayı Gaziantepliler ve bölgedeki diğer iller için bir araya getiren Sanko Park AVM 216 mağaza, 9 sinema salonu ve eğlence merkezinin yanında bölgenin ilk buz pateni pistini de ziyaretçileriyle buluşturmayı hedefliyor.

Sanko Park Alışveriş Merkezi'nin açılışıyla ilgili olarak Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Erman Ilıcak ve Alkaş - JLL Türkiye Başkanı Avi Alkaş'ın katılımıyla bir basın toplantısı düzenlendi.Sanko Park komşu ülkeler ile ticareti geliştirmeyi hedefliyor.

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu, 145 milyonluk bu dev yatırımın bölgenin çehresini değiştireceğini söyledi. Küresel kriz döneminde bu büyüklükte bir yatırımı gerçekleştirmenin bölgeye sağladığı katma değerin önemine değinen Konukoğlu Gaziantep şehrinin 1.5 milyona yaklaşan nüfusu ve sahip olduğu kültürel zenginlikleriyle sanayi ve ticaret alanında yüksek bir potansiyelinin olduğunu belirtti.

Gaziantep şehrinin böyle bir komplekse ihtiyaç duyduğunu dile getiren Konukoğlu küçük esnafı zor durumda bırakmamak için bu projeyi uzun süre beklettiklerini belirtti. Bölgede yaşayan kişilerin özellikle düğün alış verişleri için büyük şehirlere gitmek zorunluluğunun da Sanko Park ile ortadan kalkacağını belirten Konukoğlu komşu ülkelerle olan ticaretin de Sanko Park sayesinde gelişeceğini sözlerine ekledi.

Rönesans Holding Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ilıcak'da Sanko Holding'le yarı yarıya ortaklıkla gerçekleştirdikleri projeden duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ekonomik kriz döneminde birlikte hareket etmenin önemini vurgulayan Ilıcak global kriz döneminde yeni yatırımlarının devam edeceğini söyledi.

Alkaş - JLL Türkiye Ülke Başkanı Avi Alkaş ise alıveriş merkezi mağaza kiralaması ve yönetimi konularındaki 15 yılı aşkın deneyimlerini Sanko Park'a taşıdıklarını ve mağazanın şimdiden yüzde 80'den fazlasının kiralandığını ve yüzde 95 dolulukla mağazanın açılışını gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 13:57:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?