4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Saraçhane'de İsrail protestosu

Uluslararası Gazze Halkıyla Dayanışma Günü kapsamında Saraçhane Parkı'nda eylem düzenleyen grup, ayaklar altına aldıkları ABD Başkanı Bush'un posterini ayakkabılarıyla dövdü.

Özgür-Der başta olmak üzere çeşitli dernek üyelerinden oluşan yaklaşık 150 kişilik grup, Saraçhane Parkı'nda bir araya gelerek eylem yaptı. Uluslararası Gazze Halkıyla Dayanışma Günü kapsamında bir araya gelen eylemciler, Bush'un ve Sudi Arabistan Kralı'nın posterlerinin üzerine iliştirdikleri ayakkabılarla tepkilerini dile getirdi.

Sık sık "Siyonist elçilik kapatılsın" sloganları atan grup adına konuşan Özgür-Der Genel Başkanı Hülya Şekerci, "Gazze en büyük açık cezaevi halinde. Bu zulme karşı duyarsız kalan ülkeler var. Başta Mısır olmak üzere bu ülkeler bir an önce Filistin halkına yardım etmeli. Türkiye'nin İsrail'le tüm ilişkilerini kesmesini istiyoruz. Bush'a ayakkabı atan gazeteciye teşekkür ediyoruz ama akıbeti bilinmemektedir. Irak'ın da bu gazeteciyi serbest bırakmasını istiyoruz" dedi.

Güvenlik önlemleri altında gerçekleştirilen açıklamanın ardından eylemciler, Bush posterini ayaklar altına aldı. Öfkeli grup, daha sonra ellerine aldıkları ayakkabılarla Bush'un posterine vurdu.

Eylemcilerden Murat Özer, "Bugün Gazze Halkıyla Dayanışma Günü nedeniyle buraya geldik. İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in Türkiye'ye gelmesini istemiyoruz çünkü bu, iki ülke arasında barış elçiliği yapıyor. Barış görüşmeleri ancak savaş yapan iki ülke arasında olur" dedi. Eyleme destek veren Nurettin Şirin ise, "İsrail gayri meşru bir devlettir. O yüzden gayri meşru bir ülke ile görüşmek olamaz. Türkiye'nin de bu görüşmeyi yapmaması gerekir. Olmert'in Türkiye'ye gelmesini istemiyoruz" diye konuştu.

Bir süre daha slogan atan grup, olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 19 Aralık 2008 Cuma 17:02:58
Güncelleme :19 Aralık 2008 Cuma 17:07:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?