3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Saracoğlu`na UEFA teftişi

20 Mayıs 2009'da Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nda oynanacak UEFA Kupası Finali öncesi, UEFA ve TEAM yetkilileri stattaki incelemelerini sürdürüyor.

İnceleme heyeti, ilki Eylül ayı sonunda gerçekleştirilen ziyaretten sonra, 1.5 aylık dönemde yapılan çalışmaların geldiği son durum değerlendirmek için tekrar İstanbul'a gelirken, 2009 UEFA Kupası İstanbul Finali Proje Lideri Didier Andrist, 6 kişilik ekiple İstanbul'a geldiklerini belirterek, "Bunun yanı sıra bizim pazarlama ajansımız olan TİM Marketing'ten arkadaşlarımız var. Futbol Federasyonu'nun belirlediği yerel organizasyondan arkadaşlar var. Aynı zamanda Fenerbahçe stadı yerel otoriterlerden arkadaşlarımız var. Dolayısıyla çok büyük bir grup olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz" diye konuştu.

Andrist, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'nın yeni ve müthiş bir stat olduğunu ifade ederek, "Onun için sadece ufak tefek değişiklikler yapıyoruz. UEFA Kupası organizasyonu çok iş gerektiren ve çok çalışması gereken bir organizasyon. Biz Fenerbahçe otoritesinden ve yerel organizasyon komitesinden çok şeyler bekliyoruz. Bu yüzden önceden çalışmalar yapıyoruz" şeklinde konuştu.

Didier Andrist, "Stat çevresindeki yollar konusunda ne gibi değişiklikler yapmayı planlıyorsunuz" sorusu üzerine, "İdeal bir dünyada, ideal bir statta daha fazlasının olmasını isterdim, ama bu bizim için çok büyük bir sorun olmayacak. Taraftarları en iyi şekilde stada getirmek bizim önceliğimiz. Bunu yapmak için çeşitli yollarımız var ve biz bunları belirliyoruz. Ayrıca taraftarlar için çok iyi taraftar alanları belirledik. Ayrıca bunun İstanbul Asya yakasının tanıtımı açısından da çok önemli olduğunu
düşünüyoruz. Taraftarların gerçekten çok iyi bir alandan çok iyi bir şekilde stada geleceklerine inanıyoruz" dedi.

Andrist, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile iş yaptıkları zaman çok rahat ve mutlu olduklarını belirterek, "TFF bizim için gerekli olan şartları fazlasıyla sağladı. Çok iyi bir ekip kurdu. Buraya her gelişimizde mutlu oluyoruz, biliyoruz ki buradaki çalışmalar yürüyor. Bunun yanında İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü bu projenin içerisinde çok derinden katkı sağlayan iki kurum. Öncelikle yapılacak işlerin başında taraftarların havaalanlarından stada taşınmaları ve
güvenliklerinin sağlanması var. Stadın etrafındaki güvenliğin sağlanması var. öncelikli konularımız tabi ki bunlar. Bugün burada hepsiyle beraber toplantı yaptık. Görevlerini en iyi şekilde yapıyorlar ve bize her türlü desteği sağlıyorlar. Bunlarda bizi çok mutlu ediyor" ifadelerini kullandı.

"BU UEFA'NIN ASYA'DA DÜZENLEDİĞİ İLK FİNAL OLACAK"
Didier Andrist, Şubat başında tekrar buraya bir ziyarete geleceklerini belirterek, "Fakat ondan önce 2 Aralık'ta bu finali tanıtacağımız bir organizasyon olacak. UEFA Kupası final maçının burada oynanacağını Türk halkına ve dünyaya tanıtmayı düşünüyoruz. O gün gerçekten çok iyi bir etkinlik yapacağız. Bu etkinlikte biletler tanıtılacak, logo tasarımı ve aynı zamanda bilet fiyatları da kamuoyuna açıklanacak. Burada çok doğru insanlar, çok doğru yerde ve zamanda çalışıyorlar. Herkes işinin bilincinde ve herkes işini çok iyi yapıyor. Ayrıca bu ekip 2005'te Şampiyonlar Ligi'nin finalini düzenlemişti. Bu Şampiyonlar Ligi finalinde ne kadar güzel organizasyon yaptığını tüm Avrupa'ya göstermişti. Biz çok iyi bir final organize edileceğine tamamıyla inanıyoruz. Son olarak şunu söylemek istiyorum; İstanbul bir futbol kenti. Burada olmak bizim için çok büyük bir mutluluk. İstanbul aynı zamanda Avrupa futbolu açısından da çok önemli. Fenerbahçe geçen sene Şampiyonlar Ligi'nde çok iyi bir yıl geçirdi. Bu sene de izliyorum ve hafta sonu gayet iyi bir galibiyet aldılar. İşlerde yolunda gidiyor diye düşünüyorum. Türkiye'de çok güçlü takımlar var. Buraya geldiğin zaman futbolun ne olduğunu hissedebiliyorsun. Burdaki insanlar futbolun ne olduğunu biliyorlar. Bu aynı zamanda UEFA'nın Asya'da düzenlediği ilk final olacak" diye konuştu.

Organizasyonun Türkiye Sorumlusu Orhan Gordon ise, Türkiye Futbol Federasyonu'nun Şampiyonlar Ligi'nde tecrübesi olmasından dolayı UEFA'yla ortak çalışmaların çok iyi gittiğini belirterek, "İlerde Türk futboluna hizmet edecek genç ekibimiz var. Ayrıca UEFA Kupa Finali'nin İstanbul'da oynanacak olması bizim içinde çok önemli. UEFA'ya Türk insanın vermek istediği mesajlar açısından da çok önemli. İlgili bütün kurumlara teşekkür ederiz. UEFA bu organizasyonu çok farklı şehirlerde yaptığı için, belirgin kuralları, belirgin zaman çizelgesinde yapma zorunluluğu var. Bu çizelgeye uyumlu hareket ediyoruz.

Bütün konuların üstünden teker teker geçiyoruz. Bugün yaptığımız toplantı ulaşım problemleriyle ilgiliydi. 30 bine yakın yabancı seyircinin İstanbul'a gelmesini bekliyoruz. Onların bir kısmının Atatürk, bir kısmının da Sabiha Gökcen Havalimanı'na indikten sonra stada gelmeleri ve tekrar gitmelerinin planlanmasıydı. Sağ olsunlar, İstanbul Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, Emniyet yetkilileri, havalimanı yetkilileri, ve Fenerbahçe yetkilileri toplantıya katıldılar. 35 kişilik kalabalık bir toplantı oldu. Bizim vazifemiz buradaki konuları ilgili kurumlara iletmek. İstanbul bu finalden gurur duyuyor. Gelen misafirlere İstanbul'un ne kadar güzel bir şehir olduğunu göstermek istiyoruz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 11:45:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?