7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Saraylarda Halk düğünü

TBMM Milli Saraylar Daire Başkanı Cemal Öztaş, daha önce sadece belli kurumların özel geceleri için kiraya verilen mekânları artık halkın da kiralayabileceğini bildirdi. Öztaş, Dolmabahçe Sarayı Kültür Merkezi, Musahiban bahçesi, Beylerbeyi Sarayı orta, üst ve Ahır Köşkü bahçesi, Ihlamur Kasrı bahçeleri ile Küçüksu rıhtım ve Yıldız Ferhan binalarında 8 - 80 milyar lira karşılığı düğün, nişan gibi etkinlikler yapılabileceğini söyledi.
   
    Davullu zurnalı düğün yok


    ÖZTAŞ şöyle konuştu: "Kapalı mekân olarak sadece Dolmabahçe Kültür Merkezi var. Burası da fuar ve sergi alanı olarak zaten veriliyordu. Biz bahçeleri kiraya çıkardık. Ancak her isteyene vermeyeceğiz. Kriterler uygulayıp ne tür program yapacaklarını kontrol edeceğiz. Öyle davullu zurnalı düğün yok."
   
    Hangi mekânlar?

    • Dolmabahçe Sarayı Kültür Merkezi
    • Musahiban bahçesi
    • Beylerbeyi Sarayı orta, üst ve Ahır Köşkü bahçesi
    • Ihlamur Kasrı bahçeleri
    • Küçüksu rıhtım
    • Yıldız Ferhan binaları
   
    'Önüne gelen alınmamalı'
    ESKİ Milli Saraylar Daire Başkanı Prof. Dr. Erol Eti, kunuyla ilgili şunları söyledi: "Bizim dönemimizde de bunlar kurumlara özel geceler için kiraya veriliyordu. Ancak halka açıldığında önüne gelen arabesk, yöresel düğün yaparsa iş rezalete döner. Tabii ki kurum bu yerlerden para kazanmalı, ama laçkalaştırmamak gerek."
    
   

milliyet
Yayın Tarihi : 12 Mart 2004 Cuma 14:30:28
Güncelleme :12 Mart 2004 Cuma 14:33:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?