30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sarıgül, ilk ilçe teşkilatını Eyüp'te açtı

Türkiye Değişim Hareketi (TDH) lideri ve Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, partisinin Eyüp İlçe Teşkilatı'nın açılışını yaptı. Konuşmasında, Dersim ile ilgili sözleri yüzünden eleştirilen CHP'li Onur Öymen'e atıfta bulunan Sarıgül, "Bu merkezden içeri giren hiç kimse Dersim'e dil uzatamayacak" dedi.

Mustafa Sarıgül, partisinin Eyüp İlçe Teşkilatı'nın açılışına üstü açık bir otobüsle geldi. Konvoy eşliğinde Eyüp'e gelen Sarıgül, partililer tarafından Haliç Köprüsü çıkışında karşılandı. Otobüsün açık olan camından halkı selamlayan Sarıgül'e dokunmak isteyen partililer ise adeta birbirleriyle yarıştı. Vatandaşlar zaman zaman ezilme tehlikesi geçirdi. Eyüp'e yaklaşık 45 dakika da gelebilen Sarıgül, "Başbakan Sarıgül" sloganları ile karşılandı. Üstü açık otobüsün üstünden halka seslenen Sarıgül, daha

sonra parti binasının açılışını yaptı. Sarıgül, açılışını yaptığı parti binasının iktidara hazırlık merkezleri olacağını belirtti. Merkezin haktan yana, adalet duygusundan yana bir merkez olacağını kaydeden Sarıgül, "Bu merkez Türkiye'nin en demokratik siyasi partisinin merkezi olacak. Buradaki insanla lidere değil, düşüncelerine bağlı olacaklar. Bu kapıdan giren herkes dil, din, mezhep farkı gözetmeyecek. Başı açık yada kapalı olan herkes bizim olacak. Bu merkezden içeri giren hiç kimse Dersim'e dil uzatamayacak. Allah yolumuzu açık olsun" dedi.

Kibirlenme, böbürlenme olmadan yollarına devam edeceklerini kaydeden TDH lideri Sarıgül, "Hiç kimseyi kötülemeyecek, karalamayacağız. Kimseyi şikayet etmek için yollarda olmayacağız, çare bulmak için yollarda olacağız. Türkiye'nin yeni bir enerjiye, yeni bir umuda ihtiyacı var. İktidar yorgun, heyecanı kalmadı. Türkiye'de muhalefete gelince demokratik, laik cumhuriyeti değil, kendi koltuğunu korumaya çalışıyor. Türkiye Değişim Hareketi bugün Eyüp Sultan'dan 'bismillah' diyor. Ben de huzurunuzda söz veriyorum; hiçbir zaman bireysel bir çalışma yapmayacağım. Laik ve demokratik Türkiye Cumhuriyeti'ne bağlı olacağım" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Kasım 2009 Pazar 15:48:03
Güncelleme :23 Kasım 2009 Pazartesi 00:45:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?