1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Sarıgül, kanlı saldırıyı kınadı

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Şırnak'ta 13 askerin şehit edildiği kanlı saldırıyı kınayarak, "Bu sorun iş ile aş ile çözülebilir. Sadece askeri yollarla çözülmez" dedi. 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, sahur gece görevlerinin başında olan gazetecilere sahur yemeği verdi. Şişli Belediye binasında verilen sahur yemeğinde gazetecilerle bir araya gelen Başkan Sarıgül, türküler söyleyerek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'a göndermede bulundu. Yavuz Bingöl'ün seslendirdiği "bekle buğday tanesi" türküsünü söyleyen Sarıgül, kendisinin de zorluklar yaşayarak bulunduğu noktaya geldiğini, bu türkünün kendi siyasi mücadelesini anlattığını dile getirdi. 

Yürütülen mücadelenin sosyal demokratları iktidara taşıdığını söyleyen Sarıgül, "Büyük bir mücadelenin aşkın içindeyim. Hedefim bu aşkı sosyal demokrat anlayışını birinci yapmaktır. Bu anlayışım önce hakka sonra halka dayanmaktadır. İnsanları bir birinden ayıran anlayış bizim anlayışımıza terstir. Bizim anlayışımız Lozan'da ki İsmet İnönü anlayışıyla çağa pratik çözümler sunan rahmetli Özal'ın anlayışıdır. Düşündüğüm anlayışı iktidara taşıyamazsam siyaseti aynı gün bırakırım" dedi. 

Baykal'a göndermelerde bulunan Sarıgül, "O koltuk kişisel hırsların ve lükslerin tatmin yeri değildir. CHP yönetim Türkiye'ye karşı olan bu sorumluluğunu yerine getirememektedir. Sorunlara çözüm üretememektedir. Sabahın bu saatlerinde sesleniyorum, 'Sayın Baykal siyaseti bıraksın' Cumhuriyetin ilkelerinden ve altın oklardan biri devrimdir. Devrim; yeniliktir, değişimdir. Ancak bugünkü yönetimde devrimcilik anlayışı yoktur" diye konuştu. 

Baykal'ı gölge insanların ve bakanların arkasına sığınmakla suçlayan Sarıgül, bir soru üzerine kendisinin de gölge arkadaşlarının olduğunu dile getirerek, "Baykal'ın 'her şeyi tek başıma çözerim' anlayışı yanlıştır. Sorunları tek çözemezsin herkesin bir görevi olmalıdır. Benim gölge içişleri bakanım, dışişleri bakanım bellidir" ifadelerini kullandı. 

CHP'nin bugünkü yönetiminin şu anda yaşanan Güneydoğu sorunu ile ilgili bir çözüm üretemediğini söyleyen Sarıgül, CHP'nin bu konudaki çözümünün ne olduğunu belirtmesi gerektiğini dile getirdi. Güneydoğuda 13 askerin şehit edilmesi ile ilgili soruları cevaplayan Sarıgül, "Çok üzgünüm son yıllarda en acı duyduğum olaydır. Ateş düştüğü yeri yakmaktadır. Kalleşçe, pusuya düşürülen askerlerimiz şehit edilmiştir. Allah'tan rahmet diliyorum. Bu sorun iş ile aş ile çözülebilir. Sadece askeri yollarla çözülmez. 

Terörün partisi olmaz. Ulusal birlik içinde beraberlik içinde tüm partiler ortak bir çözüm bularak sorunu çözmelidir" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2007 Salı 13:02:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?