2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Sarıgül: Çağdaş demokrasiye sahip çıkın

Şişli Belediye binası önünde toplanan CHP'liler attıkları sloganlarla Deniz Baykal'ı istifaya, Mustafa Sarıgül'ü ise görev başına çağırdı. Halkı sükunete çağıran Mustafa Sarıgül, "Tek bayrak altında toprağımızdan ayrılmadan, din, dil, ırk ayrımı yapmadan bunlara saygı gösteren ulusal birlik ve çağdaş demokrasiye sahip çıkın" dedi.

23. dönem milletvekili genel seçiminden beklediği başarıya elde edemeyen Cumhuriyet Halk Partililerin (CHP) Genel Başkanı Deniz Baykal'a olan tepkisi büyüyor. Sabahın erken saatlerinde CHP ve Türk bayraklarıyla Şişli Belediye Başkanlığı binasının önünde toplanan vatandaşlar, "Baykal istifa, Sarıgül göreve" şeklinde slogan attı. Bazı vatandaşlar saz çalarak Baykal'ı istifaya çağırırken, bazı partililer ise üzerinde "Baykal istifa, Sarıgül göreve" yazılı pankartları açtı. Bir süre sonra Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, alkışlar eşliğinde belediyenin önünde geldi. Sarıgül'ün yaşlı bayan bir kadına sarılması duygusal anlar yaşanmasına neden oldu.

Kısa bir konuşma yapan Sarıgül vatandaşları sükunete çağırarak, "Bugün buradayım. CHP'nin genel merkezinin önünde iktidarı teslim almak için toplanmamız gerekirdi ama olmadı. Sizleri sağ duyulu olmaya Ahmet Taner Kışlalı, Uğur Mumcu, Pir Sultan Abdal gibi davranmaya davet ediyorum. Sakin olun" dedi.

CHP'li yetkililerden bir açıklama geleceğini dile getiren Sarıgül, "İleri ki günlerde arkadaşlarla toplanıp bir araya geleceğiz ve ne yapacağımızı konuşacağız. Seçimler demokratik ve olaysız bir şekilde gerçekleşmesi bizim için sevindirici. Şimdi arkadaşlarla bir araya gelip çok geniş kapsamlı toplantı düzenleyerek neler yapacağımızı anlatacağız. Sizden tek istediğim sağ duyulu olun" diye konuştu.
Sarıgül, yurdun her tarafından çok sayıda üzüntü telefonları aldığını belirterek, "CHP yetkililerince halktan uzaklaşmanın etkisiyle bu sonuç alındı. Sizleri anlıyorum. Demokratik kurallar içinde demokratik yolda çözüm bulunacaktır. Sosyal demokratlara tüm ulusuma sesleniyorum. Tek bayrak altında toprağımızdan ayrılmadan, din, dil, ırk ayrımı yapmadan bunlara saygı gösteren ulusal birlik ve çağdaş demokrasiye sahip çıkın. Sosyal demokratlar sahipsiz değildir" ifadelerini kullandı.
iha
Yayın Tarihi : 23 Temmuz 2007 Pazartesi 13:27:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ezgi güneş IP: 88.243.192.xxx Tarih : 23.07.2007 15:04:12
bencede deniz baykal istifa etsin ve sarıgül chp mize sahip cıksın.bari simdi yüzümüz gülsun secımde gulmedi