7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

Sarıgül kendisini savundu: Mücadelemden yılmayacağım

Cumhuriyet Halk Partisi’ne mensup (CHP) Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, CHP Genel Sekreteri Önder Sav’ın açıklamasının ardından, kendisine yöneltilen yolsuzluk iddialarını sert bir dille eleştirdi.

Levent’te bulunan, yolsuzluk iddialarına konu olan İş Bankası ve Eczacıbaşı tarafından ortak yaptırılan binanın önünde bir açıklama yapan Mustafa Sarıgül, açıklanan belgelerin hiç bir dayanağı ve gerçeklik payı bulunmadığını söyledi. Sarıgül, "İş Bankası ve Eczacıbaşı önemli kuruluşlardır. Buralardan binlerce vatandaşımız ekmek yiyor. Ben de onlardan izin alarak bu toplantıyı, bu alanda yaptım. Bu bina, 1995 yılında 1/1 ölçekli tastik planıyla yapılmaya başlanmıştır. Proje bizden önceki dönemde 1998 yılında faaliyete geçmiştir. Arsada bir artış söz konusu bile değildir. CHP yöneticilerine yanlış bilgi ya da eksik bilgi verilmiştir. Ben milletimize, ulusal birliğe, çağdaş demokrasiye, adet ve geleneklere bağlı, büyüklere saygıyı, küçüklere sevgiyi bilen demokrasi ve hak yolunda ilerliyorum" dedi.

Projenin 1998 yılında hayata geçirildiğini belirten Sarıgül, "Ben Şişli’ye 5 ay önce Deniz Baykal tarafından belediye başkanı olarak aday gösterildim. Aday olduğumda bir problem yoktu. Türkiye’yi dolaşmaya başladım. 4 ayda bu binanın yapılması mümkün değil. Bir haksızlık varsa, bu haksızlıklara baş koymak için yola çıktık. Ben hiç bir zaman haksızlık yapmadım. En ufak bir olaya da boyun eğmem. 30 yıldır siyasetteyim. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal bunları bana sorsaydı, ben onlara tüm doğruları anlatırdım. CHP Genel Başkanı Baykal, beni en başarılı belediye başkanı olarak örnek gösteriyordu. Şimdi ne oldu da böyle oldu?" diye konuştu.
Sarıgül, İş Bankası’nın Atatürk’ün kurduğu bir kurum olduğunu kaydederek, "CHP’de üye 4 kişi, İş Bankası’nda 4 yönetici konumunda. Böyle bir saygın kuruluş yanlış iş yapmaz. Cumartesi günü Mersin’de vatandaşlarla buluşacağım. Ben giderim Mersin’e onlar gider tersine. Değişim olacaktır, bu değişime de hiç bir güç karşı koyamayacaktır. Koltuğa sevdalılarla laik ve çağdaş Türkiye sevdalılarının mücadelesi devam edecektir ve ben bu mücadelede yılmayacağım. Bireysel çıkarlarla düşünenlerle mücadele edeceğim. Bu iddialarla ilgili tazminat davası açacağım" ifadelerini kullandı.

istanbul
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2004 Çarşamba 15:47:23


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?