3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Sarıgül Resmen DSP'li oldu

Demokratik Sol Parti (DSP) parti meclisinde, parti üyeliği kabul edilen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, bugün düzenlenen törenle resmen DSP'li oldu. 

Sarıgül'e güvercin rozetini takan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, "Sarıgül ile birlikte çok önemli işler yapabileceğimize içtenlikle inanıyorum" dedi. 

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile 21 belediye meclis üyesi, Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törenle DSP'ye katıldı. Sarıgül'e parti rozetini takan DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, törendeki konuşmasında yepyeni bir Türkiye kuracaklarını ifade ederek, "Türkiye'yi, Türk insanını, halkımızı hak ettiği noktaya taşıyacağız. Üretim yok, laf üreten politikacı çok" dedi. 

Sezer, bugün Türkiye'de iki kutuplu, birbirini besleyen, birbirine güç veren bir siyasetin egemen kılındığına işaret ederek, "Boşuna uğraşıyorsunuz, bugünkü iktidardan da bunu besleyen ana muhalefetten halk bıktı. Alternatif burada, bu salonda demokratik solda. Birisi inançları siyasete alet ediyor. İnanç sömürüsü yapıyor. Biliyorsunuz sömürünün en kötüsü inanç sömürüsüdür. Her türlü sömürü kötü ama en kötüsü inanç sömürüsüdür, iktidar onu yapıyor. Birisi de şimdi sözüm ona kara çarşaf açılımlarıyla yeni bir açılım getiriyor. CHP'nin otobüslerinde son zamanlarda 20. Yüzyıl'ın Pir Sultanı Mahsuni'nin 'Sarı Saçlım Mavi Gözlüm'ü çalınıyor. Atatürk'e özlem dile getiriliyor. Büyük ozan nur içinde yatsın, 'Uyan da bak bizim hallara, kara çarşaf yakışmıyor kullara.' Şimdi adama demezler mi, bu ne perhiz , bu ne lahana turşusu? Hangisi, Mahsuni'nin 'Sarı Saçlım Mavi Gözlümü'mü, güya senin yeni açılımın mı?" diye konuştu. 

Çarşaf açılımından sonra bazı siyasetçilerin başka açılımların peşine düştüğünü anlatan Sezer, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunda Alevi Bektaşi önderliği var. Bırakın siz sahte açılımları. Alevi Bektaşiliği Ecevit'in de işaret ettiği gibi bir büyük, derin inanç ve kültür birikimidir. Bu toprağın tam da öz insanlarıdır onlar. Ben böyle diyorum da bazı inanç istismarcıları bazı Türkiye'nin Türk insanını gerçek sorunlarına çözüm üretmekte zorlanan siyasetçiler, inkara kalkışacaklardır" şeklinde konuştu.
DSP Genel Başkanı Sezer, Türkiye'de işsizlik, yolsuzluk ve sefalet gibi çok ciddi sorunlar olduğuna değinerek, "Üstelik İstanbul'un gündeminde. İşsizliği yeneceğiz. Üreten bir ekonomiyi mutlaka hayata geçireceğiz. Bugünkü iktidar 3 Y ile mücadele sözü ile iktidar olmuştu. Yoksulluk, yolsuzluk, yasaklar. Yoksulluk her geçen gün, yolsuzluksa bu hükümetin gırtlağına kadar battığı bir konu ne yazık ki. Yasaklara karşı mücadele edecekti bunlar. Sözde demokratlar, sözde muhafazakar demokratlar, en baskıcı dönemi yaşamıyor muyuz" dedi. 

Konuşmasında sık sık CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın kara çarşaflı kadınlara rozet takması konusuna da değinen Sezer, "Ana muhalefetin başka işi var. Çarşafa rozet takıyor. Ben şaşırmadım. Çünkü çarşafa rozet takan Baykal, Erdoğan'a başbakanlık rozeti takmıştı hatırlayın. Başbakan bugünün başbakanı. Erdoğan yüz kızartıcı suçlarla mahkemedeyken, milletvekili seçilme yeterliliğine sahip değilken bu yasal engelleri aşıp onu Başbakan yapanın kim olduğunu hepimiz biliyoruz" diye devam etti. 

Mustafa Sarıgül'ün DSP'ye katılmasının çok önemli bir gelişme olduğunu anlatan Sezer, "Bu toplumun sevgisi, saygısını kazanmış, ama aynı zamanda Şişlili herkesi kucakladığı, Şişli'yi bambaşka bir kent haline getiren Sarıgül'ün katılmış olması çok önemlidir. Birlikte çok önemli işler yapabileceğimize içtenlikle inanıyorum. Tabi Sayın Sarıgül'le birlikte Kumburgaz Belediye Başkanımızı Doktor Hüseyin Çorbacıoğlu, Durusu Belediye Başkanımız Engin Akman. 29 Mart'ta kentimin Eskişehir gibi Ordu gibi, Şişli gibi başarılı yönetimlere kavuşmasını isteyen Eskişehir, Ordu ve Şişli'de yaşanan gelişmeleri kendi kentinde isteyen vatandaşlarımızı demokratik solcu belediyeleri seçecek" şeklinde konuştu. 

Parti rozetini takarak resmen DSP'li olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ise törende yaptığı konuşmasında, "Demokratik Sol Partimizin bu kararını Türk siyasetinde yıllardır özlemini duyduğumuz demokratikleşme, bütünleşme doğrultusunda atılan en önemli adım olarak görüyorum. Buradaki coşku, heyecan güzel günlerin habercisidir. Umut ışığını görüyorum. Bu ışık, Türkiye'de demokratik sol iktidara duyulan özlemin ışığıdır. Bu umudu ulusumuzun her noktasındaki yurttaşıma haykırmak istiyorum" dedi. 

Türkiye'nin önemli bir süreçten geçtiğini hatırlatan Sarıgül, "Ekonomik sıkıntılar büyüyor, iş dünyamız kriz nedeniyle feryat ediyor. Halkımız şu anda işsiz, geçim sıkıntısı içinde, ama ne yazık ki dostlarım iktidar alternatifi olması asla ve asla mümkün olmayan ana muhalefet partisi ne yapıyor. İleri ve çağdaş çözümler üretmek yerine iktidar partisine benzemek istiyor. Ana muhalefet Ak Parti'ye özeniyor. İlkesi ve çizgisi belli değil. Çünkü ana muhalefet partisi lideri demokratiklik ve çağdaş Türkiye Cumhuriyeti kurumlarına değil kendi koltuğunu korumaya çalışıyor. Zarar gören halkımızın arkasında ciddi siyasi güç olmadıkça bu sorunlar devam edecektir. Demokratik sol iktidar artık. Türkiye için kaçınılmazdır" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Kasım 2008 Pazar 15:54:15
Güncelleme :30 Kasım 2008 Pazar 22:14:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?