30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sarıgül'den CHP'ye gönderme

Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, "28 Mart'ta Şişli'de sandıktan çıkan sonuçlar ve esen yeller bazılarına selam söyleyecektir" dedi. Sarıgül, DSP'nin yerel seçimlerde atacağı tohumların ise genel seçimlerde yeşereceğini söyledi.

Nişantaşı'nda Aydın Üniversitesi moda tasarımı öğrencilerinin, Abdi İpekçi Caddesi üzerindeki ağaçları giydirmesi üzerine düzenlenen törende gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sarıgül, Baykal'a mesaj gönderdi. Basında yer alan "Sarıgül'e karşı Sarıgül" haberleri ve CHP'nin Şişli'de Muharrem Sarıgül'ü aday göstereceği yönündeki iddiaları değerlenediren Sarıgül, aday kesin olarak açıklanmadığı için yorum yapmayacağını belirtti.

Yerel seçimlerde bütün adaylara başarılar dileyen Sarıgül, seçimlerin
demokratik bir ortamda geçmesini arzu ettiklerini ve yerel seçimlere yoğun bir şekilde hazırlandığını söyledi.

Sarıgül, "Şişli'de 810 sandığımız var. Her sandık başında 4 kişi görevli. 3 bin 500 kişi özel olarak eğitim alarak sandık başına geçecek. 20 bin gönüllü arkadaşımızla seçimlere hazırlanıyoruz. Bir arkadaşımızın üstlendiği görev 6 seçmenimizi sandığa taşıyabilmek. 255 bin civarında bir seçmenden bahsediyorum. Muhtemelen 200 bin seçmenimiz sandığa taşınır. Türkiye'nin çok sayıda vilayetinden daha fazla nüfusa sahip bir yer burası. Ben de inanıyorum ki yurttaşlarımızın takdir duygusu ile 28 Mart'ta sandıktan çıkan sonuçlar bazılarına selam söyleyecektir. Ve 28 Mart akşamı Şişli'den bazı yeller esecektir ve bu esen yeller de bazılarına selam söyleyecektir" dedi.

Sarıgül, CHP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığına Kemal Kılıçdaroğlu'nu göstermesine ilişkin sorulara ise "Kemal Kılıçdaroğlu hayırlı ve uğurlu olsun. Kendisine başarılar dilerim. Biz farklı partilerdeyiz. Biz, DSP'nin bu seçimlerde tarlaya tohumları ekeceğini, 2011 yılında da o tohumların yeşereceğine yürekten inanıyorum. Şişli, Türkiye'nin incisi, DSP'nin birincisi olacak. İstanbul'un bir çok ilçesinde ak güvercinler uçacak. Tüm siyasi partilere başarılar diliyorum. Benim siyasi terbiyem, siyasi ahlakım diğer adayların kişiliklerine bir şey söylemeyi gerektirmez" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 27 Ocak 2009 Salı 14:17:12
Güncelleme :27 Ocak 2009 Salı 14:22:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?