30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Sarıgül'e balon benzetmesi

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti'nin Şişli'deki irtibat bürolarının açılışını yaptı.

Başmüzakereci Bağış, AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Emin Haberdar'a çok güvendiklerini belirterek, "Davos duruşunun aynısını Şişli duruşu olarak bekliyorum" dedi.

Başmüzakereci Egemen Bağış, AK Parti Şişli Belediye Başkan Adayı Emin Haberdar ile birlikte Şişli İzzetpaşa ve Ayazağa mahallelerindeki seçim irtibat bürolarının açılışlarını yaptı. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği açılış sırasında kısa bir konuşma yapan Belediye Başkan Adayı Emin Haberdar, "Kimsesizlerin kimsesi, Davos fatihi Sayın Recep Tayyip Erdoğan, bana Şişli'de belediye başkan adayı olmamı teklif ettiğinde büyük gurur duydum. Biz görev için varız. Mahallelerin bazı sıkıntıları var, bunları biliyoruz. Sayın bakandan söz alıyorum, bunların hepsini hükümetle birlikte çözeceğiz. Seçim irtibat büroları hayırlı olsun" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan'ın Davos'ta gösterdiği tepkinin literatüre "Davos Duruşu" olarak geçtiğini belirten Başmüzakereci Egemen Bağış ise, "Şimdi bu Davos duruşunun aynısını Şişli duruşu olarak bekliyorum. Emin Haberdar'dan adım gibi eminim. 29 Mart seçimlerinden sonra belediye başkanlığı Emin Haberdar olacaktır. Şişli'de bir balon var ve o balonu patlatacağız. Bir muhtar bile olamaz denilen Başbakan Erdoğan, bu ülkenin başbakanı olmuştur. Şimdide Emin Haberdar Şişli'nin Başkanı olacak. Şova yönelik değil, hizmete yönelik belediyecilik AK Parti ile gelecek. Şimdi birileri "seçim var diye Başbakan Davos'ta bu duruşu yaptı" diyor. Daha önce AB'deki görüşmelerde hatıra fotoğrafı çektirirken, yerde bulunan Türk bayrağını alan başbakan yerel seçimleri mi düşünmüştü? Tabi ki hayır. Biliyorsunuz 6 yıl boyunca hiçbir banka batmadı. Bu kriz boyunca tek para enjekte etmeyen ülke Türkiye. Hortumlar kesildi ve bankacılık sektörü sağlam temellere oturuldu. İnşallah Şişli'de de bu hortumları keseceğiz" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 1 Şubat 2009 Pazar 22:11:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?