3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Sarıgül'e karşı dayısının oğlu!

Sarıgül’ün dayısının oğlu olan Ali Müfit Cengiz ile AKP’nin Şişli’deki planı, Sarıgül’ü stratejik bir yöntemle vurmak.

29 Mart 2009 yerel seçimleri yaklaşırken partiler ve aday belirleme çalışmalarında artık sona yaklaşılıyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın özellikle Büyükşehir belediyelerinde partisinin adaylarını açıklamayı ertelemesi çeşitli tartışmalara neden olurken sürpriz bir haber İstanbul’da Şişli’den geldi.

Şişli’ye, İstanbul’da Sarıgül’ün düşmez kalesi olarak bakılıyor. Ancak Mart 2009 yerel seçimleri için AK Parti’nin, Şişli’de ciddi bir sürprize hazırlandığı konuşuluyor. Üstelik de diğer partilerden çok farklı bir yöntemle...

İlçede Sarıgül ile rekabet edebilecek aday arayışına giren CHP ve ANAP, DSP’ye geçen Sarıgül’ün Şişli’deki nüfuzuna son vermek için çareyi medyatik isimlerde arayadursun, AKP’nin çok farklı bir yol haritası izleyeceği öne sürülüyor.

Şişli seçmeninin Sarıgül’e neden oy verdiğinin analizini yapan AKP, bugüne kadar çok dile getirilmemiş bir ayrıntıyı satır aralarından çıkardı. Parti teşkilatı, ilçenin seçmen yapısının, ya da daha doğrusu Sarıgül’ü iki dönemdir yerel yönetime taşıyan ana seçmen kitlesinin, nüfus sayıları ve çevrelerini de etkilemeleri bakımından önemli bir kitle olan Mustafa Sarıgül’ün hemşehrileri, yani Erzincan İliçli seçmenler olduğu gerçeğinden hareket etti.

Kurtuluş, Feriköy, Pangaltı, Mecidiyeköy, Gülbağ, Gayrettepe gibi Erzincanlıların ağırlıklı olduğu mahallelerin oyunu alabilecek bir isim belirlediği öne sürülüyor. Sol partilere karşı mesafeli duruşlarıyla bilinen bu seçmen tabanının, oylarını sol bir partiden aday olsa da hemşerilik duyguları ağır basarak Mustafa Sarıgül’e verdikleri gerçeğinden hareket eden AKP’nin, hem Erzincanlıları sol partiye oy vermekten kurtarmak hem de hemşerilik bağlarını yitirmeyecekleri bir belediye başkanı çıkarmak için Mustafa Sarıgül’ün çok yakın akrabası olan bir isim belirlediği kaydediliyor.

Kim bu akraba?

AKP Şişli Belediye Başkanlığı için adı geçen ismin Ahmet Müfit Cengiz olduğu belirtiliyor. Şişli Belediye Başkanı Sarıgül ile kuzen olan, Şişli’deki seçmenler, özellikle de Erzincanlılar üzerinde büyük etkisi olduğu bilinen Cengiz’in, AKP’nin kurucu teşkilat başkanlığının yanı sıra Erzincan Kültür ve Eğitim Vakfı ile Erzincanlı Sanayici ve İşadamları Derneği’nde uzun yıllar yöneticilik yaptığı biliniyor. Erzincanlıların yakından tanıdığı ve sevdiği bir isim olan Ahmet Müfit Cengiz, Mustafa Sarıgül’ün de dayısının oğlu.

Halen Adalet Bakanlığı’nda müşavir olarak görev yapan, daha önce TBMM Anayasa Komisyonu Başkan danışmanlığı, Vakıfbank, Atakule GYO Yönetim Kurulu Başkan ve üyeliklerini yapan Ahmet Müfit Cengiz, Şişli AK Parti ilçe teşkilatının da kurucuları arasında. Mustafa Sarıgül’ün, Şişli’de karşısına çıkacak adaylar konusunda en çekindiği tek isim olduğu ifade edilen Cengiz’in, 2002 milletvekili seçimleri sırasında Şişli’deki seçim afişlerinin belediye görevlilerince indirildiğinin bilinmesi de bu iddiayı güçlendiriyor.

Habertürk
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2008 Salı 15:09:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?