1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Sarıgül'ün Mecidiyeköy iddiası

Mecidiyeköy’ün yıldızının giderek daha fazla parladığını söyleyen Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, talebe cevap vermek için Mecidiyeköy meydanında alt ve üst geçit çalışmalarına başladıklarını söyledi.

Bu çalışmalarla Mecidiyeköy’de Maslak’ta yaşandığı gibi problemlerin kalmayacağına dikkat çeken Sarıgül, "Ana caddede 8 bin 910 konuta ev sahipliği yapan bölgede 5-10 bin dolarlık metrekare bedelleri Taşyapı’nın projesi ve Ali Sami Yen projesinin başlamasıyla bir anda 15-20 bin dolara çıkacak" dedi. Yapacakları yeniliklerle çevre yolundan geçenlerin artık Mecidiyeköy’ü tanıyamayacağını vurgulayan Sarıgül 1 yıllık süre içinde Mecidiyeköy’ün daha da yoğun çekim merkezi haline geleceğini belirtti. Sarıgül "Yeni projelerle bölgeye gelen turist sayısı da artacak" dedi.

BİNALAR RESTORE EDİLECEK: 1 Nisan itibariyle Mecidiyeköy’de kentsel tasarım projelerini başlatacaklarını söyleyen Sarıgül binalarda 50-100 YTL’lik izin bedelleriyle restorasyon çalışmaları yapacaklarına dikkat çekti. Bina sahiplerinin binaları 45 günde restore etmemeleri durumunda, kendilerinin devreye gireceğini belirten Sarıgül, "Onlar yapmazsa biz yapacağız. Bedelini de daha sonra kendilerinden alacağız" dedi.

PANO VE KLİMALAR KALKACAK: Caddeye bakan binalarda görüntü kirliliğinin engellenebilmesi için reklam panoları ve klimaların da kaldırılacağına dikkat çeken Sarıgül Nişantaşı’nda gerçekleştirilen kentsel tasarım projelerinin şimdi de aynı hızla Mecidiyeköy’de devreye sokulacağını belirtti. Bölgede 2 okulla ilgili yenileme çalımalarının tamamlandığını vurgulayan Sarıgül Mecidiye okulu konusunda da yenileme çalışmaarının sürdüğüne dikkat çekerek şöyle konuştu: "Yeni projeler ile bölge hem kültür ve eğlence merkezine dönüşecek, hem de İstanbul’un oksijen kaynağı haline gelecek. Bunun için biz de çalışmalara ağırlık veriyoruz. Mecidiyeköy’e 32 bin ağaç dikmek için çalışmalara başladık. Aydınlatma çalışmalarına ve çevre düzenlemelerine de yoğunluk veriyoruz. 40 sene önce yapılmış binaların içini ve dışını yeni baştan makyajlayarak bölgenin albenisini daha da artırmaya çalışıyoruz."

ESKİ İSTANBUL OLACAK: Sarıgül, şehir merkezlerinde yabancı yatırımcının arsa bulmak konusunda sorun yaşadığı görüşüne de şu şekilde yanıt verdi: "Dünyanın her yerinde merkezde arsa bulmak zor. Şehirler de bu nedenle eski ve yeni diye ikiye ayrılıyor. Eski Paris ve Yeni Paris olduğu gibi Eski İstanbul ve Yeni İstanbul da olacak. Arsa bulunmayan şehrin farklı bölglerinde proje gerçekleştirek konusunda serbest."

Şehir merkezleri yenilenmeli

KENTSEL dönüşüm projesi kapsamında özellikle, Avrupa yakasında kent merkezinden kopuk olmayan yeni konut alanlarının ve projelerin hayata geçirilmesinin zorunlu olduğunu söyleyen Urban Land Institute (ULI) Türkiye Başkanı Haluk Sur, "Bu yakada çağdaş anlamda yaşanabilir konut sayısı yetersiz. Bu nedenle yüz binlerce insan her gün sabah ve akşam Avrupa-Asya yakaları arasında gidiş-gelişe zorlanmakta, köprülerde çok ciddi trafik tıkanmaları yaşanmaktadır" dedi. İstanbul’un eski merkezinin yenilenmeye ihtiyacı olduğuna da dikkat çeken Sur, şöyle konuştu: "İstanbul’da 2.5 milyona yakın konut var. Bunun yüzde 70’i depreme dayanıksız ve hızla yenilenmesi gerekiyor. ULI ve PricewaterhouseCoopers (PwC) tarafından hazırlanan Avrupa Gayrimenkul Pazarında Gelişen Trendler 2007 Raporuna göre İstanbul getiri şampiyonu oldu. İstanbul gayrimenkul almayı düşünenler için de öncelikli tercihler arasında yer aldı. Rapora göre, Avrupa’da sermaye Orta ve Doğu Avrupa’ya kayarken, Türkiye de Avrupalı yatırımcıların takip ettiği ülkeler arasında yer aldı. Uzmanlara göre, İstanbul önümüzdeki 10 yılın yıldızı olacak."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 10 Aralık 2007 Pazartesi 11:46:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?