3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Sarıyer'de yangın

Sarıyer'de 3 katlı ahşap binada başlayıp çevresindeki 5 binaya sıçrayan yangında, Azerbaycan uyruklu 6 işçi yaralandı. Merkez Mahallesi Dursun Faki Sokak'ta bulunan ve Azerbaycan uyruklu inşaat işçilerinin kaldığı 3 katlı ahşap binada, saat 01.30 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Bu binanın arkasındaki başka bir ahşap bina ile bitişiğinde yer alan ve bazı bölümleri ahşap olan 2 ayrı binaya sıçrayan yangından fırlayan kıvılcımlar sonucu, sokak karşısındaki 2 katlı kullanılmayan bir yapıda da yangın başladı. Bu binayı da saran alevler, bir süre sonra bitişiğindeki 6 katlı başka bir binaya da ulaştı.

Yangının başladığı binada uyuyan Azerbaycan uyruklu inşaat işçileri Nurtuz Husenli, Vilayet Husenli, Siyavuş Ahmet, Elmettin Hüseyinon, Behruz Hüseyinon ve Elhan Hüseyinon içeride mahsur kaldı. İşçiler, kaldıkları binanın tamamının yanması yüzünden dışarı çıkamayınca 3. kattan sokağa atladılar.

Yere düştükleri sırada bazılarının bacakları incinen, diğerleri de dumandan etkilenen ancak genel sağlık durumları iyi olan işçiler, Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Olay yerine gelen Sarıyer, Beşiktaş, İstinye, Seyrantepe, Gaziosmanpaşa ve Ümraniye itfaiye ekipleri tarafından müdahale edilen yangın nedeniyle belediye ekipleri de takviye su tankı gönderdi.

Yangın, sokakların dar olması ve park edilen araçlar yüzünden tamamının olay yerine ulaşamadığı görülen itfaiye ekiplerince güçlükle söndürüldü.

Zaman zaman meydana gelen patlamalar yüzünden itfaiye görevlilerinin zor anlar yaşadığı yangında, 2 ahşap bina çökerken, özellikle iç kısımları çöken 1 bina da kullanılamaz hale geldi. Ayrıca 3 binada da maddi hasar oluştu. 

Yangın nedeniyle sokağa çıkan ve alevlerin kendi evlerine sıçramasından endişelenen bazı vatandaşlar, geç geldiğini öne sürdükleri itfaiye görevlilerine tepki gösterdi. Öte yandan, görevli olmayanların girmemesi için polisin çektiği güvenlik şeridini aşarak yangın alanına giren bazı kişiler ile polis arasında tartışma yaşandı.

Olayla ilgili olarak basın mensuplarının sorularını yanıtlayan işçi Siyavuş Hüseyinon, yangın çıkan binaya, uzun süre önce boş olduğu için girip kalmaya başladıklarını, ancak yangının çıkış nedenini bilmediğini anlattı. Uyurken bir anda alevler arasında kaldıklarını söyleyen Behruz Hüseyinon ise kurtulmak için 3. kattan sokağa atlamak zorunda kaldıklarını ifade etti. Yangının çıkış nedeni araştırılıyor.
.
Yayın Tarihi : 31 Mayıs 2006 Çarşamba 06:47:11
Güncelleme :31 Mayıs 2006 Çarşamba 08:54:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?