3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Sarıyer'de yangın

Sarıyer'de bir gecekonduda çıkan yangın yan tarafında bulunan 5 katlı bir apartmana sıçradı. Yanan evini gören bir kadın ise fenalık geçirdi.
 
Sarıyer Rumeli Hisarı üstü 5. Sokak Gündoğan Apartmanı yanında bulunan bir gecekonduda bilinmeyen bir sebeple yangın çıktı. Alevler gecekonduyu sararken yan tarafta bulunan 5 katlı apartmanın bodrum katındaki kırtasiye deposuna sıçradı. Yangının büyümesi üzerine apartman alevler içinde kaldı. 5 katlı apartmanın pencerelerinin yanması üzerine bazı dairelerde hasar oluştu. İhbar üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi geldi. Yoğun duman nedeniyle itfaiye erleri yangına müdahale etmekte güçlük çekti. Çoğunu üniversite öğrencilerinin oluşturduğu apartman sakinlerinin mesai saatleri nedeniyle dışarıda olması bir faciayı önledi. Yangın çıktığını duyan apartman sakinleri evlerine koştu. Yoğun dumana rağmen binaya giren bazı vatandaşlar zehirlenme tehlikesi atlattı. 

Binanın birinci katında oturan yaşlı bir kadın ise yakınları ve itfaiye erlerinin tüm engellemelerine rağmen evine girdi. Evini dumanlar içinde gören yaşlı kadın fenalık geçirdi. Tüm odaları gezen kadın yakınları tarafından dışarı çıkarıldı. Apartman sakinlerinden bazıları yoğun duman içinde kalan binayı görünce gözyaşlarına boğuldu. 

Yangın sırasında ev sakinlerinin bulunmadığı dairelerin kapıları itfaiye ekipleri tarafından açıldı. 

Bu sırada okuldaki derslerini bırakarak olay yerine koşan üniversite öğrencileri binaya girmek isteyince duruma itfaiye erleri müdahale etti. Üniversite öğrencilerinin binaya girmesi itfaiye erleri tarafından engellenirken, gecekonduda oturan bazı gençler yangından eşyalarını kurtarmayı başardı. Yangın itfaiye ekiplerinin uzun süren uğraşları sonucu söndürüldü. Gecekondu kullanılamaz hale gelirken, 5 katlı binada maddi hasar oluştu. 

Yangını korkulu gözlerle anlatan bir vatandaş, sabah saat 09:00'da kalktığını belirterek "Yoğun duman vardı. Baktım gecekondu yanıyordu. Yangın depoya geçtikten sonra büyüdü, çok korktuk" dedi.
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2006 Salı 13:59:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?