3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Sarıyerli 3. köprüyü istemiyor

Sarıyer halkı, İstanbul'a yapılması planlanan 3. köprüyü protesto etti.

Sarıyer sakinlerinden oluşan 100 kişilik grup, iskele meydanında toplanarak Sarıyer Meydanı'na yürüdü. Küçük çocukların da aileleriyle katıldıkları eyleme Yıldız Teknik Üniversitesi öğretim üyesi Ulaştırma Uzmanı Prof. Dr. Zerrin Bayraktar da destek verdi. "3. köprüyü istemiyoruz", "ormanına sahip çık" yazılı pankartlarla yürüyen Sarıyer sakinleri, attıkları sloganlarla da tepkilerini dile getirdi.

Grup adına açıklama yapan Prof. Dr. Zerrin Bayraktar 3. köprünün bir cinayet olduğunu öne sürdü. Prof.Dr. Bayraktar, "Böyle bir teşebbüs İstanbul'un çağdaş kentleşmesi ve şehir içi ulaşım sistemi için ölümcül sonuçlar doğurur. 3. Köprü tıpkı iki köprüde olduğu gibi İstanbul'un trafik sorununu çözmeyecek, yeni çözümsüzlükler üretecektir" dedi.

İnsanların hızlı ve güvenli biçimde ulaşımının sağlanmasının ana hedef olduğunun altını çizen Prof.Dr. Bayraktar, "Bu ise ancak toplu taşıma ile mümkündür. Ormanlarımızı, su kaynaklarımızı, havamızı ve her şeyimizi savunmak için 3. köprü yerine yaşam platformunu oluşturduk. İnsanca yaşamak istiyoruz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 10 Mayıs 2008 Cumartesi 15:13:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?