1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Sarıyerlilerden Başkana istifa çağrısı

Sarıyer Ferah Evler Mahallesi sakinleri, evlerinin yıkılacağı haberleri üzerine Sarıyer Belediyesi önünde eylem yaptı. Zaman zaman slogan atan eylemciler Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün'ü istifaya çağırdı. 

Yaklaşık 50 kişilik grup, Ferah Evler'de bulunan evlerinin yıkılmasını istemediklerini belirtmek için belediye binası önünde toplandı. Sarıyer Belediye Başkanı Yusuf Tülün'ü istifaya çağıran ilçe sakinleri adına basın açıklaması yapan Mehmet Yazıcı, "Sarıyer Belediye Başkanı benim arkadaşım, kendisiyle görüşmek istiyoruz. Ama bizimle görüşmek bile istemiyor. İmar Kanunu'nun 18. maddesini uygulayıp bizi buradan atarak, zenginlere bu araziye yaptıracağı villaları satmak istiyor. Amerikan Konsolosluğu burada. Bu arazi çok değerli. Bütün Avrupa ve İsrail'in gözü bu arazide. Şimdi İsrail Konsolosluğu için yer arıyorlar. Daha sonra Avrupa ülkelerine konsolosluk için yer verilecek. Başbakan'dan istediğimiz belediye başkanının görevden alınmasıdır" dedi. 

"Başkan şaşırma, sabrımızı taşırma", "Başkan istifa" diye slogan atan ve pankart açan eylemciler bir süre belediye binası önünde bekledi. Açıklamanın ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Eylül 2007 Pazartesi 14:44:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?